2.6.12

Hurriyet: Πωλείται «Το Σαράι της Ρόδου»...


Το μέγαρο που βρίσκεται στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, γνωστό ως «Το Σαράι της Ρόδου», πωλείται από τους Τούρκους ιδιοκτήτες του έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των... 7.000.000 ευρώ.

Ωστόσο, η εύρεση υποψήφιου αγοραστή δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet».

«Δεν υπάρχει κάποιος υποψήφιος στο Αιγαίο;» αναρωτιέται ο συντάκτης του άρθρου.

Το κτίριο, το οποίο σήμερα είναι κλειστό, είχε γίνει προσπάθεια να πωληθεί και πριν από μερικά χρόνια. Όμως, τόσο το υπέρογκο ποσό που ζητούσαν οι ιδιοκτήτες του όσο και κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα στάθηκαν εμπόδιο στο να ολοκληρωθούν οι όποιες προσπάθειες αγοροπωλησίας.

Μάλιστα, τόσο στη Ρόδο όσο και στην Τουρκία αρκετά δημοσιεύματα έκαναν λόγο ότι ένα τμήμα του ανήκει σε Έλληνα, ο οποίος διαφωνούσε με τους Τούρκους ιδιοκτήτες ως προς το μερίδιο κληρονομιάς του.

Στο Νησί των Ιπποτών βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες και αρκετοί Τούρκοι δημοσιογράφοι, καθώς το θέμα της πώλησης απασχολεί έντονα τη γείτονα χώρα.

Το «Σαράι της Ρόδου», το οποίο μετατράπηκε σε τουρκική βιβλιοθήκη ή το μέγαρο της οικογένειας Φαραλγιαλί, όπως το αποκαλούν οι Τούρκοι, ανήκε στον θείο του Τούρκου υπουργού Ερσίν Φαραργιαλί, ο οποίος καταγόταν από τη Σμύρνη.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: