8.6.12

Kαντε το τεστ για να δείτε αν είστε και πόσο, μνημονιακός ή αντιμνημονιακός...


Φελνίκος

"O Χρυσοχοΐδης, εάν το είχε διαβάσει, ίσως να είχε αποφύγει τον πολιτικό σεληνιασμό από τον οποίον είχε καταληφθεί και να έλεγε λιγότερες αρλούμπες"...
Για σήμερα, με αφορμή την έναρξη, αύριο, του Euro 2012, είχα σκεφτεί να γράψω ένα άρθρο για το ποδόσφαιρο. Όταν, αργά το βράδυ, κάθισα να γράψω στο κομπιούτερ, είδα ότι στο μέιλ μου μεταξύ άλλων υπήρχε και ένα που μου είχε στείλει ο ... φίλος μου ο Νίκος (Πετρής).

Ο τίτλος ήταν προκλητικός «Κάντε το τεστ για να δείτε πόσο μνημονιακός ή αντιμνημονιακός είστε». Ως ήταν φυσικό το έκανα, και ως ήταν πάλι φυσικό, για μένα, βγήκα μνημονιακός σε ποσοστό 75%.

Διευκρινίζω ότι το τεστ αναφέρεται στο μνημόνιο και όχι στη δανειακή σύμβαση. Κάνω αυτή τη διευκρίνηση επειδή θεωρώ ότι περισσότερο πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην αναθεώρηση όρων της δανειακής σύμβασης και ολιγότερον σε αυτό καθ’ αυτό το μνημόνιο. Η σχέση αυτών των δύο θυμίζει λίγο το κάρο με το άλογο. Το κάρο είναι το μνημόνιο και το άλογο η δανειακή σύμβαση. Όπως γίνεται σχεδόν πάντα, εμείς οι Έλληνες, έχουμε συνηθίσει να βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο και γι’ αυτό αντί να προχωράμε είτε μένουμε στάσιμοι είτε παθαίνουμε ατυχήματα.

Οι συντάκτες του τεστ προσπάθησαν, και νομίζω σε πολύ μεγάλο βαθμό τα κατάφεραν, να εκλαϊκεύσουν, ομαδοποιώντας ταυτόχρονα, το μνημόνιο και σε 36+1 ερωτήσεις μπορείς να δεις πόσο …μνήμων ή αμνήμων είσαι. Ελπίζω, στις απαντήσεις σας να είστε τόσο ειλικρινείς όσο και ‘γω. Μάλιστα, ίσως να διαπιστώσετε ότι τελικά ο Χρυσοχοΐδης, εάν το είχε διαβάσει, ίσως να είχε αποφύγει τον πολιτικό σεληνιασμό από τον οποίον είχε καταληφθεί και να έλεγε λιγότερες αρλούμπες. Καλή εξάσκηση…

http://www.mnimonium.gr/

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: