12.6.12

Kυβέρνηση εθνικής συνευθύνης προτείνει ο Βενιζέλος...


«Το λόμπι της δραχμής επενδύει στο αδιέξοδο»....
Να διαμορφώσουν με την ψήφο τους στις 17 Ιουνίου τις προϋποθέσεις σχηματισμού κυβέρνησης κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο... κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η χώρα πρέπει να πάει με σχέδιο και κυβέρνηση στο κρίσιμο Eurogroup στις 21 Ιουνίου, αλλά και στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα.

Επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για τη συγκρότηση κυβέρνησης «εθνικής συνευθύνης», σημείωσε ότι προϋπόθεση για το σχηματισμό της είναι και η συμμετοχή του δεύτερου κόμματος.

«Η χώρα είναι σε μια κρίση βαθιά και πρωτοφανή...Πρέπει να αλλάξουμε το σχήμα στήριξης της εθνικής αυτής προσπάθειας...Να συμφωνήσουν οι πολιτικές και οι κοινωνικές δυνάμεις», ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «τα κόμματα τα οποία δίνουν αυτόν τον ψεύτικο διπολισμό δεν μιλούν για την επόμενη μέρα». «Η Ελλάδα οδηγείται στον τοίχο, οδηγείται στην καταστροφή...Και πίσω από αυτά υπάρχουν και συμφέροντα που επενδύουν», επισήμανε και τόνισε ότι «το λόμπι της δραχμής επενδύει στο αδιέξοδο».

Σε άλλη συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Λ΄ Ουνιτά», ο κ. Βενιζέλος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «είναι απολύτως αναγκαίο, μετά τις εκλογές, να διαμορφωθεί μια κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας, μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, διότι διαφορετικά, δεν θα μπορέσουμε να διαχειρισθούμε την κρίση».

Όπως επισημαίνει, «δεν υπάρχει η πολυτέλεια μιας κυβέρνησης που να έχει απέναντί της μεγάλη και σκληρή αντιπολίτευση».

Ερωτηθείς σχετικά με τη συγγνώμη που ο ίδιος διατυπώνει σε προεκλογικό τηλεοπτικό σποτ του κόμματός του, εξηγεί ότι «η μεγαλύτερη ευθύνη που έχει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, είναι η έλλειψη μιας ειλικρινούς και σε βάθος ενημέρωσης του ελληνικού λαού, για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πάντως, υπογραμμίζει ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι όλες ή τις περισσότερες ευθύνες τις φέρει το κόμμα του, διότι πρόκειται για μια ευθύνη που διαχέεται σε όλο το πολιτικό φάσμα».
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: