4.6.12

Προκλητικό άρθρο του L’Express: Είχε δίκιο η Λαγκάρντ σε όσα είπε για τους Έλληνες!...


Η Ελλάδα «πουλάει» και το περιοδικό L’Express, έγινε σύμμαχος της Λαγκαρντ σε όσα είπε για τους Έλληνες, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Το άρθρο ξεκινά με... ένα κείμενο που είχε γράψει το 1854 ένας γάλλος ακαδημαικός, ο Εντμόν Αμπού για την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα», έγραφε ο Αμπού, «είναι η μόνη γνωστή χώρα που ζει σε πτώχευση από την ημέρα της ίδρυσής της. Ολοι οι προυπολογισμοί είναι ελλειμματικοί. Μόνο αν εγγυηθούν οι προστάτιδες δυνάμεις μπορεί να δανειστεί από το εξωτερικό.

Μόλις εισπράττει το δάνειο η Ελλάδα τα χρήματα κατασπαταλώνται από την κυβέρνηση χωρίς κανένα όφελος για τη χώρα. Και μόλις τελειώνουν τα χρήματα, οι εγγυητές πρέπει να εξυπηρετήσουν τους τόκους, έτσι, από καλοσύνη, αφού οι Ελληνες δεν μπορούν να τους πληρώσουν» γράφει ο ακαδημαικός, ο οποίος καταγράφει την απόλυτη απροθυμία των Ελλήνων να πληρώσουν τους φόρους τους καθώς και την διάλυση του δημόσιου τομέα.

«Κρατηθείτε, αυτά τα λόγια γράφτηκαν το 1854 για μια χώρα που βάζει σε κίνδυνο την Ευρώπη εν έτει 2012» καταλήγει η αρθρογράφος.

Και το δημοσίευμα συνεχίζει προκλητικά: «Τι είπε η Λαγκάρντ και ξεσήκωσε θύελλα; Το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι Έλληνες δεν πληρώνουν τους φόρους τους και είναι λιγότερο για λύπηση από τα παιδιά της Νιγηρίας», ενώ προσθέτει ότι η Κριστίν Λαγκάρντ έπαιξε το ρόλο του κακού, ώστε στη συνέχεια να έρθουν οι Ευρωπαίοι να κάνουν τον καλό «μήπως και καταφέρουν να φοβίσουν τους Έλληνες και ψηφίσουν σωστά».

Ο τίτλος του άρθρου είναι «το μπρα ντε φερ της Ελλάδας με την Ευρώπη είναι ένας ασύμμετρος πόλεμος» και η συντάκτης του δημοσιεύματος αμφισβητεί όχι μόνο την ένταξή μας στην ευρωζώνη, το 2001, αλλά και την είσοδό μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 1981».

«Αυτό το λάθος οφείλεται στον άκρατο ρομαντισμό των Γάλλων, του Βαλερί Ζισκάρ ντ Εστέν αρχικά, που δεν ήθελε να κλείσει την πόρτα της Ευρώπης στον Πλάτωνα και στη συνέχεια στον Σιράκ και τον Ζοσπέν που καθησύχασαν τους δισταγμούς της ΕΚΤ», υποστηρίζει.

Η Ελλάδα ήταν τόσο μικρή χώρα που το ρίσκο έδειχνε να είναι μηδενικό, αναφέρει, κάνοντας λόγο για «λάθος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: