8.6.12

Mαύρη Αυγή. Ακροδεξιό αμόκ σε πρώτο πλάνο...


Σοκ και βία στο τηλεοπτικό στούντιο από τον ακροδεξιό Ηλ. Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου.
Νέα θλιβερά ήθη, φασιστικής κοπής, εισήγαγε στην πολιτική ζωή ο... υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, χειροδικώντας σε ζωντανό τηλεοπτικό χρόνο ενάντια στην υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και καταβρέχοντας με νερό την υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.
Εκείνη τη στιγμή ο Ηλίας Κασιδιάρης σηκώθηκε μαινόμενος, άρπαξε το ποτήρι που βρισκόταν μπροστά του και πέταξε με δύναμη το νερό στο πρόσωπο της κ. Δούρου, φωνάζοντας «άντε βρε νούμερο»... Ο κ. Παπαδάκης σηκώθηκε έκπληκτος για να παρέμβει φωνάζοντας «όχι, όχι», το ίδιο και η Λιάνα Κανέλλη που είπε στον Ηλία Κασιδιάρη: «Σήκω φύγε από εδώ, ρε», πετώντας του ένα φύλλο του Ριζοσπάστη. Τότε εκείνος έβγαλε το μικρόφωνο και τη χτύπησε εκτός ελέγχου στο πρόσωπο επανειλημμένα, ουρλιάζοντας «Αϊ στο διάολο», ενώ ο Γ. Παπαδάκης και ο Α. Δελλατόλας επιχειρούσαν να τον σταματήσουν και ο σκηνοθέτης διέκοπτε για διαφημίσεις...

«Ολοι παγώσαμε», λέει ο Νίκος, εργαζόμενος στον σταθμό, που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας σε όσα συγκλονιστικά συνέβησαν. «Ο Γιώργος Παπαδάκης προσπάθησε να ηρεμήσει την κατάσταση, αλλά ο Κασιδιάρης τον έσπρωξε. Οι τεχνικοί επιχειρήσαμε να παρέμβουμε, αλλά αυτός σαν μαινόμενος ταύρος έφυγε τρέχοντας προς τον διάδρομο». Το πλατό της εκπομπής βρίσκεται στο υπόγειο και ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής χάθηκε στους διαδρόμους αναζητώντας την έξοδο.

Οι τεχνικοί της εκπομπής ξεκαθαρίζουν, σχετικά με την πληροφορία ότι ο Κασιδιάρης οπλοφορούσε, πως αυτό που φαίνεται στο βίντεο είναι η «ταμπακέρα» του μικροφώνου του. Ο Νίκος ακολούθησε τον Κασιδιάρη στον χώρο του πάρκινγκ, όπου, όπως λέει, ήταν πανικόβλητος. «Φαινόταν να τα έχει χαμένα και μετά από ώρα συνειδητοποίησε τι έκανε. Ηταν άσπρος σαν πανί και σαν να ήθελε να βάλει τα κλάματα. Σαν να αντιλήφθηκε εκείνη τη στιγμή τις πράξεις του», λέει στο «Εθνος».

Για τους παρόντες στο συμβάν, μας λέει ότι τόσο η κ. Κανέλλη όσο και η κ. Δούρου ήταν σε κατάσταση σοκ, όπως και όλοι όσοι ήταν στο πλατό.

Μαινόμενος ταύρος
«Ηταν σαν ποντίκι στη φάκα. Δεν ήξερε τον χώρο, ανέβαινε σκάλες, κατέβαινε και εμείς από πίσω. Φοβηθήκαμε μην επαναληφθούν επεισόδια. Οταν βρήκε τον δρόμο για την έξοδο, τα δικά μας παιδιά επιχείρησαν να τον κρατήσουν μέσα, κλείνοντας την πόρτα», αναφέρει ο τεχνικός του ΑΝΤ1 και διευκρινίζει: «Η πόρτα άνοιξε επειδή οι εργαζόμενοι στο στούντιο έχουν οικογένειες και φοβήθηκαν. Εξαπέλυσε απειλές, λέγοντας ?θα σας γ??, θα έρθουν οι δικοί μου και θα δείτε τι θα πάθετε. Εβγαλε το κινητό του για να φωτογραφήσει όλους όσοι του έκλειναν την πόρτα. Ηθελε, δηλαδή, να τους στοχοποιήσει».

Γ.Φώσκολος - Λ. Μπιντέλας

ΓΙΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΤΗΝΗ» ΜΙΛΑ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οργή από Λιάνα Κανέλλη και Ρένα Δούρου για την επίθεση

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Λ. Κανέλλη και της Ρ. Δούρου μετά τη βίαιη επίθεση που δέχθηκαν από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. «Πολιτικά κτήνη» χαρακτήρισε τα στελέχη της οργάνωσης η Λιάνα Κανέλλη, προσθέτοντας ότι «τα πραγματικά θύματα της επίθεσης είναι αυτοί που ψήφισαν Χρυσή Αυγή γιατί δεν είχαν ιδέα σε ποιον έδιναν την ψήφο τους».

Η ίδια εξήγησε ότι σηκώθηκε όρθια, επειδή φοβήθηκε μήπως εκτός από το νερό που πέταξε στην κ. Δούρου, πετάξει και το ποτήρι και προσπάθησε να τον σταματήσει.

«Μιλάμε για έναν άνδρα που σηκώνεται εδώ μέσα, πετάει νερό στην κ. Δούρου, με λέει εμένα "παλιοκομμούνι", μας βρίζει "ρουφιάνους και μαφιόζους της αστυνομίας", εμείς σηκωνόμαστε όρθιοι γιατί είναι εκτός ελέγχου και ο ίδιος σηκώνει χέρι και χτυπάει με αυτόν τον τρόπο. Δεν θα μας κάνει σαπούνι καμιά Χρυσή Αυγή και κανένας Κασιδιάρης», τόνισε η κ. Κανέλλη. «Το θέμα δεν είναι προσωπικό, δεν είναι δικό μου ούτε της κ. Κανέλλη. Καλώ τους Ελληνες και τις Ελληνίδες να μην προασπιστούμε μόνο την εξαθλίωσή μας από τα διάφορα οικονομικά μέτρα, αλλά να αγωνιστούμε για την ιστορία και την πατρίδα μας», δήλωσε η Ρ. Δούρου.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: