11.6.12

Καμπανάκι κινδύνου από την Moody΄s για Παγκόσμια ύφεση...


Ντόμινο αρνητικών εξελίξεων προέβλεψε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Moody΄s Analytics, Mark Zandi, σε...περίπτωση που η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα θεωρεί πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα οδηγήσει πιθανότατα σε μία ακόμα παγκόσμια ύφεση.

Σε συνέντυξή του στο Dow Jones Newswires ο κορυφαίος οικονομολόγος τόνισε πως η κατασκευή αυτού του σεναρίου είναι εύκολη εάν η έξοδος της Ελλάδας έχει ως συνέπεια το φαινόμενο της μετάδοσης. Πάντως, σημείωσε στη συνέχεια, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να υποχωρήσουν σε ότι αφορά τα αιτήματά τους για δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας στις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα καθώς είναι αντιπαραγωγικά.

«Πιέζουν χώρες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα και ίσως την Ιταλία με έναν τρόπο που δεν βοηθάει κανενός το στόχο,» σημείωσε ο Zandi. Οι κυβερνήσεις πρέπει να μειώσουν τα ελλείμματά τους και επιστρέψουν σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς «αλλά εάν προσπαθήσεις να το κάνεις πολύ γρήγορα απλά δεν θα δουλέψει,» τόνισε ο Zandi.

Τέλος, αναφερόμενος στην Ισπανία ο οικονομολόγος σημείωσε πως μετά τη συμφωνία για τις τράπεζες οι πιθανότητες αποφυγής κρατικής διάσωσης και σταθεροποίησης της οικονομίας είναι ίσες...


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: