21.6.12


Moonachie, NJ.- Φωτο: Δημήτρης Πανάγος
Συγκίνηση έφεραν και δάκρυα στα μάτια του Γιάννη Σακελλάρη, του διευθύνοντος συμβούλου του Pan Gregorian Νέας Ιερσέης, τα λόγια των εγγονών του κατά την βράβευσή του από την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Συλλόγων Νέας Ιερσέης στη διάρκεια του 3ου ετήσιου δείπνου της οργάνωσης στο...
«The Graycliff» το βράδυ της προπερασμένης Κυριακής.

«Είμαι πολύ υπερήφανος για τον παππού μου και ελπίζω μια μέρα να γίνω και εγώ σαν και αυτόν και να τον κάνω και εγώ υπερήφανο», είπε ο μικρός Μιχάλης Πάππας, ενώ ο μεγαλύτερος ξάδελφός του, Εμμανουήλ Λογοθέτης, τόνισε ότι η πιο σημαντική κατά τον ίδιο συνεισφορά του παππού του ήταν «να διδάξει στα παιδιά και στα εγγόνια του τι σημαίνει να είσαι Ελληνας και να τους μάθει να αγαπούν την ελληνορθόδοξη ταυτότητά τους».

Η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Ιερσέης τίμησε τον πρώτο εκτελεστικό αντιπρόεδρό της και έναν από τους πρωτεργάτες για την ίδρυσή της με το βραβείο «Αλέξανδρος ο Μέγας» σε μια πανηγυρική εκδήλωση παρουσία του Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης κ. Ευαγγέλου, του φιλέλληνα ομοσπονδιακού γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, των γενικών προξένων Ελλάδος και Κύπρου, Γιώργου Ηλιόπουλο και Κούλας Σοφιανού, αντίστοιχα, και περίπου 300 εκπροσώπων διαφόρων ομογενειακών φορέων, καθώς και των Pan Gregorian της Νέας Υόρκης, του Μέριλαντ και της Βόρειας Καρολίνας.

Αποδεχόμενος την τιμητική διάκριση ο κ. Σακελλάρης ευχαρίστησε τον πρόεδρο Τάσο Ευστρατιάδη, το συμβούλιο της Ομοσπονδίας και όλους όσοι τον τίμησαν με την παρουσία τους, ιδιαίτερα δε εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τη σύζυγό του Ζωή και την οικογένειά του.

Με αφορμή την παρουσία αρκετών νέων στην εκδήλωση, ο κ. Σακελλάρης προέτρεψε την νέα γενιά των ομογενών να ασχοληθούν πιο ενεργά με τα κοινά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως στο χώρο της πολιτικής «έχουμε πολλούς φιλέλληνες, χρειαζόμαστε όμως περισσότερους Ελληνες».

«Ανθρωπο της αγάπης, άνθρωπο που προσφέρεται και προσφέρει» χαρακτήρισε τον Γιάννη Σακελλάρη ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος, τονίζοντας πως «έχει αγγίξει την καρδιά πολλών ομογενών», ενώ εξήρε την «απεριόριστη προσφορά» του στα ομογενειακά, εκκλησιαστικά και εθνικά μας θέματα.

O Δημοκρατικός Γερουσιαστής της Νέας Ιερσέης, Ρόμπερτ Μενέντεζ, εξήρε τη μεγάλη προσφορά του τιμώμενου στην Ομογένεια, και την Πολιτεία της Νέας Ιερσέης, και τον χαρακτήρισε «λαμπρό παράδειγμα» για την αίσθηση της κοινότητας και του καθήκοντος που τον διακρίνει στην ενασχόλησή του με τα κοινά καθώς και «εμβληματική προσωπικότητα» για την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Ο κ. Μενέντεζ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα και σημείωσε πως και οι Αμερικανοί πρέπει να καταλάβουν ότι είναι σημαντικό να βοηθήσουν την Ελλάδα στη σκληρή δοκιμασία που περνά, γιατί η Ελλάδα αποτελεί παραδοσιακό φίλο των ΗΠΑ και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ.

Αναφερόμενος τέλος στα εθνικά θέματα είπε ότι «συνεχίζουμε να υψώνουμε τη φωνή μας» για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, τις θρησκευτικές ελευθερίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε «μέχρι να αποχωρήσει και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης από τα κατεχόμενα».

«Φωτεινό παράδειγμα» για την ελληνοαμερικανική κοινότητα, αλλά και τις Η.Π.Α. γενικότερα, χαρακτήρισε τον τιμώμενο η πολιτειακή γερουσιαστής της Νέας Ιερσέης Μπάρμπαρα Μπουόνο, ενώ ο ομοσπονδιακός βουλευτής Μπιλ Πασκρέλ επέδωσε στον κ. Σακελλάρη αντίγραφο του κειμένου της τιμητικής καταχώρησης για τον ίδιο στα πρακτικά του Κογκρέσου.

Την κ. Μπουόνο παρουσίασε ο ομογενής Τζέιμς Πόλος, εκπρόσωπος της κομητείας του Middlesex, ο οποίος μίλησε με λόγια ευγνωμοσύνης και σεβασμού για τον κ. Σακελλάρη, τον οποίο γνωρίζει όπως είπε από μικρός.

«Μέσα σ’ έναν κόσμο από αντιζηλίες και ίντριγκες ο Γιάννης ήταν και είναι ο φάρος της συνεργασίας και της συμφιλίωσης», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τάσος Ευστρατιάδης, και εξήρε την προσωπικότητα και την προσφορά του τιμώμενου στην ευρύτερη κοινότητα. «Εχω δει την αφοσίωσή του στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, πάντα υπηρετεί την Ομογένεια και την Εκκλησία, πάντα προασπίζεται τα ελληνικά εθνικά θέματα και τα ελληνικά ιδεώδη», πρόσθεσε.

Ο κ. Ευστρατιάδης ανακοίνωσε επίσης στη διάρκεια του δείπνου την ανάληψη τριών πρωτοβουλιών από την Ομοσπονδία. Η πρώτη αφορά στη δημιουργία Ταμείου Υποτροφιών, -αρχικά για σπουδαστές που θα παρακολουθούν μαθήματα στην Ελλάδα-, η δεύτερη στη συγκρότηση επιτροπής για την αγορά κτιρίου της Ομοσπονδίας και η τρίτη στην προώθηση του διαλόγου και τη στενότερη συνεργασία μεταξύ των συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας και την πιο ενεργή συμμετοχή τους στα κοινά. Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως ανέφερε, θα συγκληθεί ειδική γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 με θέμα «Το μέλλον των Ελληνικών Συλλόγων της Νέας Ιερσέης».

Ο πρόεδρος του Pan Gregorian Νέας Ιερσέης Γιώργος Σιαμπούλης στο χαιρετισμό του χαρακτήρισε τον κ. Σακελλάρη ως έναν «πραγματικά αληθινό άνθρωπο, ο οποίος ποτέ δεν κρύβεται πίσω από τα λόγια», έναν «άψογο συνεργάτη» και έναν «ανιδιοτελή άνθρωπο, ο οποίος βάζει το κοινό συμφέρον πάνω από κάθε προσωπική φιλοδοξία και δίνει μάχες καθημερινά για το καλό της παροικίας μας και της πατρίδας»

Την προσφορά και το έργο του τιμώμενου χαιρέτησαν επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος Γιώργος Ηλιόπουλος και η Γενική Πρόξενος της Κύπρου, Κούλα Σοφιανού τονίζοντας πως αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε επίσης την «αλματώδη πρόοδο» της Ομοσπονδίας που έχει γίνει, όπως είπε, σημείο αναφοράς για τον ακμάζοντα Ελληνισμό της Νέας Ιερσέης, ενώ η κ. Σοφιανού υπογράμμισε την ενότητα στις τάξεις της Ομοσπονδίας Νέας Ιερσέης, τονίζοντας πως αποτελεί «ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει μια κοινότητα να δουλεύει».

Τα συγχαρητήρια μηνύματα για τον κ. Σακελλάρη που κατέφθασαν από Αμερικανούς πολιτικούς και εκπροσώπους φορέων της Ομογένειας, της Ελλάδος και της Κύπρου ανέγνωσε ο αντιπρόεδρος κυβερνητικών υποθέσεων της Ομοσπονδίας Σάββας Τσίβικος, ενώ η κόρη του τιμώμενου Ειρήνη Σακελλάρη – Πάππας ανέγνωσε μήνυμα από έναν οικογενειακό φίλο στη γενέτειρα του πατέρα της Κάρπαθο.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η απονομή των «Young Leadership Awards» στους πρώην προέδρους των ελληνικών φοιτητικών ενώσεων των πανεπιστημίων Rutgers, Seton Hall και του Κολλεγίου Νέας Ιερσέης, -ενώσεων που είναι και μέλη της Ομοσπονδίας- Νατάσα Μανωλά, Κωνσταντίνα Τσιντσίφα, Αννα Ζαλοκώστα, Μάθιου Χαντόντο, Παντελή Ευστρατιάδη και Τζον Παπασπανό.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τον υπεύθυνο της βραδιάς κ. Σταύρο Αντωνακάκη, το πρόγραμμα παρουσίασε η πολιτειακή βουλευτής της Νέας Υόρκης Αραβέλλα Σιμωτά, ενώ ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πάνος Σταυριανίδης κατέπληξε όλους, αποδίδοντας μοναδικά τους Εθνικούς Υμνους Ελλάδος και Ηνωμένων Πολιτειών.

Τον τιμώμενο παρουσίασε ο γιατρός Νίκος Παναγιώτου, ενώ το μουσικό μέρος της βραδιάς ανέλαβε ο Σταύρος Θεοδώρου με την ορχήστρα του...
http://www.greeknewsonline.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: