28.6.12

"O πρωθυπουργός Σαμαράς δεν μπορεί να κυβερνά...


...τη χώρα από την Κηφισιά"...
Σύμφωνα με κάποια σημερινά ρεπορτάζ, η κατάσταση της υγείας του Αντωνη Σαμαρα ίσως τον κρατήσει στην οικία του για τις επόμενες 30-40 μέρες, ένα χρονικό διάστημα ιδιαίτερα μεγάλο για τη διακυβέρνηση μιας χώρας.

Αν πράγματι ο... ασθενής Αντώνης Σαμαράς χρειάζεται τόσο ημέρες για να αναρρώσει, θα πρέπει είτε να παραιτηθεί του αξιώματος του είτε να ορίσει...


...οπωσδήποτε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης/αναπληρωτή πρωθυπουργό. Η χώρα δεν μπορεί ούτε να εκπροσωπείται για καιρό παράτυπα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις Συνόδους Κορυφής ούτε και να ακούει για πρωθυπουργό και πρωθυπουργό να μην βλέπει.

Αν ο κ.Σαμαράς επανέλθει στα καθήκοντα του σε 40 ημέρες, αυτό πρακτκά σημαίνει ότι η χώρα θα αποκτήσει ουσιαστικά πρωθυπουργό από Σεπτέμβρη. Εκτιμώ ότι θα πρέπει να υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας η οποία θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη και στους Ευρωπαίους εταίρους μου.

Δεν μου είναι αδιάφορη η κατάσταση της υγείας του Αντώνη Σαμαρά αλλά δεν θέλω με κανέναν τρόπο να ανοίξω μια συζήτηση που θα παραβιάσει το ιατρικό απόρρητο και την ιδιωτική του ζωή.
Ο άνθρωπος Σαμαράς έχει την αμέριστη συμπαράσταση μου αλλά ο πρωθυπουργός Σαμαράς δεν μπορεί να κυβερνά τη χώρα από την Κηφισιά.
parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: