5.6.12

Τι απαντά το Βήμα στην Public Issue για τη δημοσκόπηση...



Μετά το σάλο που προκλήθηκε για δημοσίευμα που παρουσίαζε ανάποδα τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στη δημοσκόπηση της Public Issue, το Βήμα δίνει τη δική του απάντηση. Όπως αναφέρεται στο...ίδιο άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης στο οποίο είχε δημοσιευθεί και ο επίμαχος πίνακας, επρόκειτο για «απλό τυπογραφικό λάθος που κάποιοι μετέτρεψαν σε θεωρία συνωμοσίας για να κατασκευάσουν εχθρούς και να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους».

Επίσης υπογραμμίζει πως «είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο ότι δεν υπήρξε πρόθεση διαστρέβλωσης της δημοσκόπησης» και υπενθυμίζει ότι είχε δημοσιευθεί κανονικά στην ηλεκτρονική έκδοση λίγες μέρες πριν.

Η εφημερίδα καλεί δε όσους «κόπτονται τόσο πολύ για την ακρίβεια των στοιχείων» να απαιτήσουν από όλες τις εταιρείες «να δημοσιοποιούν τα πρωτογενή στοιχεία των ερευνών τους και να μην αρκούνται μόνο στις εκτιμήσεις τους».

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης της VPRC -που είχε μιλήσει για ποινικές ευθύνες- έγραψε σήμερα στο λογαριασμό του στο Twitter ένα δηκτικό σχόλιο για την απάντηση του Βήματος, κατηγορώντας τον συντάκτη για άγνοια σχετικά με τις δημοσκοπήσεις:

«Το ΒΗΜΑ απαντά. Το ενδιαφέρον στην κατακλείδα του κειμένου που ο συντάκτης αποκαλύπτει την άγνοιά του»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: