14.6.12

Φωτιές άναψε το SMS Ραχόι περί Ουγκάντας...


Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το sms που έστειλε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι στον υπουργό Οικονομικών της χώρας ότι «η Ισπανία δεν είναι Ουγκάντα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Ραχόι, κατά τη διάρκεια των... διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για το πακέτο διάσωσης, μέσω μηνύματος, καλούσε τον υπουργό Οικονομικών να μην υποχωρήσει. «Να αντισταθείς. Είμαστε η τέταρτη δύναμη στην Ευρώπη. Η Ισπανία δεν είναι Ουγκάντα» αναγραφόταν χαρακτηριστικά στο μήνυμα.

Άμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά της Ουγκάντα, η οποία κατηγόρησε την Ισπανία ότι υποκρύπτει μία νοοτροπία της αποικιακής εποχής.

«Αγαπητέ Ραχόι έχεις δίκιο. Η Ισπανία δεν είναι Ουγκάντα. Εμάς δεν χρειάζεται να μας σώσουν ούτε πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια από το ΔΝΤ» έγραψε στο twitter ο Σαντιάγκο Χιμένεθ που εργάζεται στην πρεσβεία της Ουγκάντας στη Μαδρίτη.

«Αλήθεια; Με όλο τον σεβασμό κύριε πρέπει να επισκεφθείτε την Ουγκάντα. Πρέπει να μάθετε ότι έχουμε φύγει από τα προγράμματα στήριξης εδώ και χρόνια» έγραψε στο Facebook ο πρέσβης της Ουγκάντα στην Ρουάντα.

Άλλος χρήστης του twitter έδινε δίκιο στον κ. Ραχόι, καθώς όπως ανέφερε, «το ΑΕΠ της Ισπανίας είναι αρνητικό, ενώ το ΑΕΠ της Ουγκάντα αυξάνεται με ρυθμό 5,2%».
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: