12.7.12

ΥΠΟΙΚ: Ισοδύναμα μέτρα για το '13-'14 - Τι προβλέπεται για τα ειδικά μισθολόγια;...


Μέχρι τις 24 Ιουλίου θα πρέπει να βρεθούν και να παρουσιαστούν στην τρόικα ισοδύναμα μέτρα, ύψους 11,7 δισ. ευρώ, για τη διετία 2013-2014, τα οποία αναμένεται να εστιάζουν στο σκέλος των δαπανών.

Σημειώνεται ότι σε συνέχεια της σημερινής ευρείας σύσκεψης στο ... υπουργείο Οικονομικών, κυβερνητικοί παράγοντες διαβεβαίωσαν ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί πρόσθετα μέτρα για το 2012, υπό την προϋπόθεση ωστόσο ότι θα εφαρμοστούν στο σύνολό τους τα μέτρα που ψηφίστηκαν τον Μάρτιο.

Παράλληλα, για το μείζον ζήτημα των ειδικών μισθολογίων, σύμφωνα με τις πληροφορίες η τρόικα έχει λάβει από την περασμένη Κυριακή ισοδύναμα μέτρα, ύψους 205 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μην υπάρξουν περικοπές στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ειδικότερα, για τα ειδικά μισθολόγια των στρατιωτικών ισοδύναμα μέτρα ύψους 40 εκατ. ευρώ για την τρέχουσα χρονιά και επιπλέον 120 εκατ. για το 2013, έχουν προταθεί στην τρόικα, με την εξοικονόμηση να αναμένεται να προέλθει κυρίως από μεταθέσεις πληρωμών σε εξοπλιστικά προγράμματα και επανεξέταση συγκεκριμένων συμβάσεων.

Πρόταση για αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τους 9 στους 12 μήνες, προκειμένου να περιορισθούν οι ανάγκες προσλήψεων επαγγελματιών οπλιτών πενταετούς θητείας, φέρεται επίσης να εξετάστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: