11.7.12

Στις 19:00 το ραντεβού των τριών, με Στουρνάρα...


Στον απόηχο του eurogroup...

Στις 7 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Η συνάντηση, στον απόηχο των... συνεδριάσεων του Eurogroup και του ECOFIN, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος φέρεται να διαφωνεί με την τακτική που ακολουθεί ο κ. Στουρνάρας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος της σύσκεψης είναι η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαπραγμάτευσης με τους δανειστές της χώρας. Σύμφωνα με το Έθνος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει αποφασισμένος να αποδομήσει την τακτική του υπουργού Οικονομικών που βασίζεται στο «πρώτα υλοποιούμε και σταδιακά διαπραγματευόμαστε».

Σε δηλώσεις της την Τρίτη, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος στη Βουλή, στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις, αλλά και στην ανάγκη επιμήκυνσης του προγράμματος κατά δύο τουλάχιστον έτη.

Η Φώφη Γεννηματά υπενθύμισε τις προτάσεις του κ. Βενιζέλου για τη διαπραγμάτευση και την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης «που ξεκινά από την εκτίμηση των νέων μακροοικονομικών δεδομένων και την ανάγκη να συμφωνηθεί η παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τρία, ει δυνατόν και, πάντως, για όχι λιγότερα από δύο, έτη».

«Ένα τέτοιο συμφωνημένο πλαίσιο είναι απολύτως αναγκαίο, για να μπορέσουν να γίνουν με αξιόπιστο και αποτελεσματικό τρόπο όλα τα επιμέρους βήματα και για το τρέχον, αλλά και για τα επόμενα έτη» είπε κ κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε:

«Αυτά που είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, είχε την ευκαιρία να τα πει και στη συνάντησή του με τους επικεφαλής της τρόικας και είμαστε βέβαιοι πως θα αποτελέσουν τελικά και την επίσημη στρατηγική της χώρας, που πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να συζητηθεί στην πρώτη συνεδρίαση της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, αμέσως μετά την επιστροφή του Υπουργού Οικονομικών από τις Βρυξέλλες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: