24.7.12

ΒΟΛΟΣ: 2.000 άτομα στο χορό του Ζορμπά!...


Ενδιαφέρον συγκεντρώνει από τις πρόβες ήδη η προετοιμασία των εθελοντών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΚΠΟΛ
Από τις πρόβες ήδη οι εκατοντάδες εθελοντές χορευτές, οι οποίοι αγκάλιασαν την πρωτοβουλία της...
ΕΚΠΟΛ Μαγνησίας για το αυγουστιάτικο συρτάκι των 2.000 ατόμων στην παραλία του Βόλου, που θα διεκδικήσει μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ, συγκεντρώνουν τα φλας φωτογραφικών μηχανών.

Μία από τις πρόβες, την περασμένη Κυριακή στην παραλία, τράβηξε το ενδιαφέρον τουριστών, που απαθανάτισαν με τις κάμερές τους σκηνές της μεγάλης, με ρυθμό και συντονισμένο χορευτικό βηματισμό ανθρώπινης αλυσίδας.

Η πρόθεση του Βόλου να καταρρίψει το τελευταίο ρεκόρ για το μεγαλύτερο συρτάκι –δημοσιεύματα αναφέρουν ότι πρόκειται τη Ρόδο τον Σεπτέμβριο του 2008 με 1.672 χορευτές- έχει ήδη «ταξιδέψει» στην Ελλάδα και το εξωτερικό μέσω εφημερίδων και του διαδικτύου.

Στις 31 Αυγούστου, στις 7.30 το απόγευμα, στην παραλία του Βόλου θα επιχειρηθεί περισσότερα από 2.000 άτομα να χορέψουν το πιο διάσημο ελληνικό τραγούδι παγκοσμίως.

Το πολυπληθές χορευτικό συγκρότημα, που θα κινηθεί στα βήματα του Ζορμπά, θα αποτελείται από άτομα όλων των ηλικιών. Το χορό τους θα παρακολουθεί κριτής από την Αγγλία θα παρευρεθεί για να καταγράψει το ρεκόρ.

Για πέντε ολόκληρα λεπτά οι 2.000 «χορευτές» θα γεμίσουν την παραλία του Βόλου και θα αρχίσουν οι χοροί με αρκετό κρασί, τσίπουρο και διάφορα θεσσαλικά προϊόντα. Παράλληλα στο λιμάνι θα βρίσκεται η τριήρης «Αργώ», που θα κάνει τη βόλτα της, ενώ ελικόπτερο θα καλύπτει την εκδήλωση. Ενδιαφέρον να συμμετάσχουν σε αυτό το event έχουν εκδηλώσει και αρκετοί γνωστοί και αγαπημένοι Ελληνες καλλιτέχνες, που το είδαν σαν μια καλή ευκαιρία να προβληθεί η χώρα μας στο εξωτερικό.

Νέες πρόβες

Σε μια προσπάθεια όλα να είναι στην εντέλεια την ημέρα του μεγάλου χορού, οι πρόβες συνεχίζονται. Αύριο, Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 η πρόβα για το συρτάκι θα πραγματοποιηθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στις 7.30 το βράδυ.

Οι επόμενες πρόβες έχουν δρομολογηθεί για:

- τη Δευτέρα 30 Ιουλίου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στις 7.30 το βράδυ

- την Τετάρτη 8 Αυγούστου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στις 7.30 το βράδυ

- την Δευτέρα 20 Αυγούστου στην παραλία του Βόλου στις 10.00 το πρωί, με απευθείας σύνδεση με τηλεοπτική εκπομπή

- την Τετάρτη 22 Αυγούστου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στις 7.30 το βράδυ

- την Παρασκευή 24 Αυγούστου στην παραλία του Βόλου στις 7.30 το βράδυ

- και την Τετάρτη 29 Αυγούστου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στις 7.30 το βράδυ

Οσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να έρθουν στις επόμενες πρόβες ή να δηλώσουν συμμετοχή στο facebook, ή στα τηλ. 2421352535, 2421352533. Λόγω του ότι θα δοθούν ονομαστικές βεβαιώσεις συμμετοχής, όσων λάβουν μέρος στο συρτάκι παρακαλούμε τον κόσμο να δηλώσει εγκαίρως τη συμμετοχή του, προκειμένου να αποσταλούν τα ονοματεπώνυμα στην επιτροπή Γκίνες.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: