27.7.12

ΧΙΟΣ: Οι 245 τυφλοί είναι...ανοιχτομάτες, σύμφωνα με τον Υποδιοικητή του ΙΚΑ (Βίντεο)...


http://www.alithia.gr
Σύμφωνα με τα στοιχεία του επανελέγχου των επιτροπών πιστοποίησης αναπηρίας για τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων τυφλότητας, που γνωστοποίησε ο Υποδιοικητής του ΙΚΑ σε συνέντευξη Τύπου, από τους 420, οι 177 κρίθηκαν δικαιούχοι (168 εφ' όρου ζωής και 9 θα επανεξεταστούν σε ένα χρόνο) και 245 ΔΕΝ ήταν δικαιούχοι!
Όσοι...

δεν ήταν δικαιούχοι, είπε ο κ. Διονύσης Πατσούρης, είναι αρμοδιότητα της Γ.Γ. Πρόνοιας του Υπ. Υγείας να τους διακόψει τη χορήγηση του επιδόματος και να αποφασίσει διερεύνηση τυχόν κυρώσεων. Ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι όσοι κρίθηκαν μη δικαιούχοι οι γιατροί που τους εξέτασαν ήταν 100% σίγουροι, ενώ όσοι ήταν στα όρια, τους έκριναν θετικά και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το επίδομα.
Ο Υποδιοικητής του ΙΚΑ ανέφερε επίσης ότι μετά από αυτά τα αποτελέσματα για τα προνοιακά επιδόματα τυφλότητας είναι εύλογο να υπάρξει συνέχεια των ελέγχων και για άλλες περιπτώσεις που υπάγονται σε ασφαλιστικούς φορείς, όπως το ΙΚΑ και ο ΟΓΑ.
Σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε στο ΙΚΑ του νησιού μας τις τελευταίες μέρες, με τους ασθενείς να μεταφέρονται με φορεία, αφού η επιτροπή δεν δεχόταν να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους κατ’οίκον , ο Διονύσης Πατσούρης ζήτησε συγγνώμη τονίζοντας ωστόσο ότι ΔΕΝ υπήρχαν αιτήματα για εξετάσεις κατ’οίκον. Μεταξύ των όσων ανέφερε ο Υποδιοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Πατσούρης, σχετικά με τα επιδόματα τυφλότητας, ήταν και το σχόλιό του για τον ρόλο του Ιδρύματος τονίζοντας ότι έχει τεράστια ευθύνη η οποία εγγυάται την κοινωνική συνοχή, τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και το σύνολο παροχών υγείας, κοινωνικής προστασίας και φροντίδας των ηλικιωμένων καθώς αποτελεί και κοινό χρέος για τη πολιτεία, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Μεγάλης σημασίας και το θέμα της εισφοροδιαφυγής που υπάρχει, κάτι που δεν είχε προσεγγιστεί μέχρι σήμερα όπως δήλωσε και αγγίζει το 30%. Με τέτοιους στόχους πλέον η Διοίκηση του Ιδρύματος υλοποιεί οργανωτικές και λειτουργικές αλλαγές, οικονομικές ρυθμίσεις σύμφωνα με τις οποίες 20% επιπλέον εισφορές συντελούν στην απόσβεση παλαιών οφειλών, αλλά και κάνει ενέργειες για ταχύτερη απονομή των συντάξεων αφού όπως τόνισε υπάρχουν υποκαταστήματα που δίνουν τις συντάξεις σε 3-4 μήνες. Όσο αφορά τη λειτουργία των ΚΕΠΑ σημείωσε ότι υπάρχουν κάποιες ειδικότητες γιατρών (νευρολόγοι- ψυχίατροι- καρδιολόγοι) οι οποίες δεν έχουν ενταχθεί ακόμη, κάτι για το οποίο ζήτησε συγγνώμη και κατανόηση...
Κλικ για το ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: