14.7.12

25 «πειραγμένες» αντλίες στη Θεσσαλία!...


Την εκτίμηση ότι εξελιγμένες «πειραγμένες» αντλίες υπάρχουν και στη Θεσσαλία –υπολογίζονται περί τις 25 στον αριθμό, 5-6 εκ των οποίων στη Λάρισα- εξέφρασαν τόσο η εκ νέου πρόεδρος των βενζινοπωλών Λάρισας, Ελισάβετ Παπαδοπούλου, όσο και άλλα μέλη της διοίκησης του Σωματείου.

Ωστόσο, δεν είναι ...
καθόλου εύκολο να εντοπιστούν, καθώς ο μοναδικός –επίσης εξελιγμένος- ελεγκτικός μηχανισμός είναι διαθέσιμος μόνον στις ελεγκτικές υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και μόνο στην Αθήνα, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει δυνατότητα, προς το παρόν, εξοπλισμού και των περιφερειακών ελεγκτικών αρχών, καίτοι έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ.Παπαδοπούλου, τα μέσα που είναι διαθέσιμα στα συνεργεία για έλεγχο σε αυτού του νέου τύ- που «πειραγμένες» αντλίες προκαλούν μόνον γέλιο –και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εντοπίσουν τον μηχανισμό. Αναφερόμενοι στο θέμα της λαθρεμπορίας καυσίμων και στις επισημάνσεις της Ένωσης Εταιριών Πετρελαιοειδών, η κ.Παπαδοπούλου υποστήριξε για ακόμη μία φορά πως μόνη λύση είναι η εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών σε όλα τα στάδια της διακίνησης, από τα διυλιστήρια μέχρι τα πρατήρια –«σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, όταν μένει ένας κρίκος της αλυσίδας ακάλυπτος, θα δημιουργούνται προβλήματα», είπε. Παράλληλα, εκτίμησε ότι με τους ρυθμούς και τα μεγέθη που κινείται η οικονομία, το 2013 θα έχουν απομείνει περί τα 2.000 – 2.500 πρατήρια. «Είναι στα πρόθυρα "λουκέτου" περίπου 3.000 πρατήρια ακόμη», τόνισε.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε χθες η συγκρότηση σε σώμα των μελών της νέας διοίκη- σης του τοπικού Σωματείου Βενζινοπωλών, ενώ η κατανομή των αξιωμάτων έχει ως εξής: πρόεδρος: Ελισάβετ Παπαδοπούλου, αντιπρόεδρος: Ιωάννης Πορτέσης, γενικός γραμματέας: Βασίλης Κούρτης, αναπλ.γ.γ.: Γεώργιος Μπουχλαριώτης και ταμίας: Φωτεινή Κουκάλα. Αναπληρωματικά μέλη είναι οι: Σπύρος Ιωαννίδης, Δημήτρης Χελιδώνης και Αντώνης Κουβαρδάς. Τα πέντε μέλη της διοίκησης εκλέγονται και αντιπρόσωποι στην ΟΕΒΕ Ν.Λάρισας, ενώ αντιπρόσωποι στην ΠΟΠΕΚ εκλέγονται οι Ελισάβετ Παπαδοπούλου, Φωτεινή Κουκάλα και Ιωάννης Πορτέσης

Εφ Ελευθερία (Μαρία Μίχου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: