17.7.12

«Θέλετε παράταση; Θα στοιχίσει 25 δισ.ευρώ»!...


Το ποσό αυτό «κυκλοφορεί» ως πιθανότερη εκτίμηση στους διαδρόμους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες, τα τελευταία 24ωρα για την παράταση που ζητά η ελληνική πλευρά.
Πόσο παραπάνω θα... στοιχίσει στις χώρες-μέλη της ευρωζώνης, αν, τελικώς, αποφασίσουν να δώσουν στην Ελλάδα την χρονική παράταση της διάρκειας εφαρμογής του προγράμματος αναδιάρθρωσης της οικονομίας της, που ζητάει; Περί τα 25 δισ.ευρώ. Το ποσό αυτό «κυκλοφορεί» ως πιθανότερη εκτίμηση στους διαδρόμους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες, τα τελευταία 24ωρα. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ζητούμενη συναίνεση που προσπαθεί να διασφαλίσει για λογαριασμό της, ως προς αυτό το κρίσιμο θέμα, η ελληνική πλευρά.

Ακόμα και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θεωρεί πολύ δύσκολη την επίτευξη αυτού του στόχου, υπό τις παρούσες συγκυρίες, καθώς για να βρεθούν αυτά τα 25 δισ.ευρώ θα πρέπει να διασφαλισθούν εγκρίσεις από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια των χωρών-μελών της ΕΕ. Κι αυτό είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο σήμερα, που οτιδήποτε αφορά στην Ελλάδα θεωρείται εκ των προτέρων τοξικό. Το πιθανότερο είναι πως αν τελικώς δοθεί η έγκριση για την παράταση, να μην «περάσει» από τα κοινοβούλια, αλλά να δοθεί μόνο με έγκριση της Κομισιόν. Αυτή τουλάχιστον η λύση φέρεται να εξετάζεται σε επίπεδο ΕΕ.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: