30.7.12

Στους 41° θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος...


Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος σήμερα Δευτέρα, με τη θερμοκρασία στα ανατολικά να φθάνει στους 41 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από 6 έως και 7 μποφόρ.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αίθριος, με τη ...
θερμοκρασία να κυμαίνεται από 27 έως 40 βαθμούς Kελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Γενικά αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, όπου κατά το απόγευμα ενδέχεται να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και να σημειωθούν καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Το θερμόμετρο θα δείχνει από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.



ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ με μικρή ενίσχυση τητ νύχτα. Από 21 έως 39 και τοπικά 40 βαθμούς. Στη δυτικά Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότεροι.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Γενικά αίθριος. Στην Ηπειρο τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί βορειδυτικοί 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 και στα ανοιχτά τοπικά 7 μποφόρ. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 21 έως 39 βαθμούς. Στα νησιά και τα παραθαλάσσια. Η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας. ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ με μικρή ενίσχυση τη νύχτα. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 22 έως 40 και τοπικά 41 βαθμούς.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 24 έως 35 βαθμούς. Στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 24 έως 37 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: