5.7.12

Συνέληφθη 49 χρονη υπάλληλος του Δ.Αθηναίων για απάτη !...


Στη σύλληψη 49χρονης υπαλλήλου της ΔΕΗ, αποσπασμένης στο Δήμο Αθηναίων, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και της απάτης προχώρησε η Αστυνομία.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., η 49χρονη παρουσιάστηκε σε επιχειρηματία ως «ιδιαιτέρα γραμματέας» του Δημάρχου Αθηναίων και...
του απέσπασε χρήματα για οικονομική ενίσχυση υποτιθεμένης εκδήλωσης του Δήμου.
Είχε προηγηθεί καταγγελία ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα, σύμφωνα με την οποία η κατηγορούμενη, παρουσιαζόμενη ως ιδιαιτέρα γραμματέας του Δημάρχου Αθηναίων, επικοινώνησε, μετά από δική της πρωτοβουλία, τηλεφωνικά μαζί του και στη συνέχεια συναντήθηκαν στο γραφείο της, στο Δήμο Αθηναίων περίπου στα μέσα του περασμένου Μαΐου.
Επιπλέον, προφασιζόμενη ότι ο Δήμος Αθηναίων στο τέλος Ιουνίου διοργανώνει εκδήλωση πολεμικών τεχνών, στην οποία «συνεισφέρουν» οικονομικά οι καταστηματάρχες της περιοχής, του ζήτησε το χρηματικό ποσό των 8.000 - 10.000 ευρώ, ισχυριζόμενη ότι λόγω της θέσης της, θα «έλυνε» τυχόν προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στις υπηρεσίες του Δήμου.
Με αυτόν τον τρόπο και αφού ο επιχειρηματίας δήλωσε ότι προτίθεται να συνεισφέρει στην εκδήλωση με το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, κατάφερε αρχικά να του αποσπάσει 1.500 ευρώ. Στη συνέχεια ο επιχειρηματίας πληροφορήθηκε ότι δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις και μετά από συνεννόηση με την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων κανονίστηκε συνάντηση με την κατηγορουμένη σε κατάστημά του.
Χθες το βράδυ, μετά την προγραμματισμένη συνάντηση, η 49χρονη συνελήφθη, ενώ στην κατοχή της βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, που είχε παραλάβει από τον επιχειρηματία.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ουδέποτε υπήρξε γραμματέας του Δημάρχου Αθηναίων και ότι τα καθήκοντά της στο Δήμο Αθηναίων, όπου υπηρετούσε ως αποσπασμένη από τη Δ.Ε.Η., δεν είχαν καμία σχέση με τα καταστήματα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: