13.7.12

Αρθ.Ζερβός: Στα 700 εκατ. ευρώ θα φτάσει η μείωση της μισθοδοσίας το 2012!...


Ο κ.Αρθούρος Ζερβός στην ομιλία του στη σημερινή γενική συνέλευση της ΔΕΗ αναφέρθηκε στην πορεία της εταιρείας και επεσήμανε ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2012 το μισθολογικό κόστος στη ΔΕΗ μειώθηκε κατά 50 εκατ. ευρώ. Ερωτηθείς στο τέλος της γενικής συνέλευσης από τον...
Τρύφωνα Αλευρίτη για το κόστος της ΔΕΗ, απάντησε ότι είναι στις προθέσεις του να μειώσει το κόστος της μισθοδοσίας και των δαπανών κατά 700 εκατ. ευρώ!

Η γενική συνέλευση ξεκίνησε με την ομιλία του εκπρόσωπου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Κώστα Μαθιουδάκη, ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανακαλύψει τον τροχό και ότι παρακολουθεί τι γίνεται στο εξωτερικό. Πρόσθεσε ότι μπορούμε να την προσαρμόσουμε στις δικές μας ανάγκες και να την εφαρμόσουμε. ”Αλλαγές που εκ πρώτης όψεως μπορεί να φαίνονται αρνητικές, μπορεί να φέρουν ανάπτυξη και επέκταση”.

Ξεκαθάρισε ότι μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει για το μοντέλο ιδιωτικοποίησης και το όποιο από αυτά επιλεγεί θα συνδυαστεί με τις υποχρεώσεις της χώρας για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού και λιγνίτη.

Εν συνεχεία ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, μίλησε για μηδενική ανοχή του συνδικάτου σε ό,τι αφορά την αποκρατικοποίηση της Επιχείρησης. Προειδοποίησε ότι για τη ΓΕΝΟΠ αποτελούν κόκκινες γραμμές και θα ακολουθήσει σύγκρουση εάν επιχειρηθούν η πώληση λιγνιτικών μονάδων, η περαιτέρω μετοχοποίηση, η εκχώρηση του management, η απαξίωση του λιγνίτη, η απόλυση προσωπικού και η νέα αύξηση τιμολογίων χωρίς πρώτα να κλείσει κάθε πηγή αφαίμαξης της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Θα αντιδράσουμε αμέσως, θα μας βρουν σκληρά, πολύ σκληρά, απέναντί τους αν επιχειρήσουν να ξεπουλήσουν έστω και ένα κομμάτι της ΔΕΗ» .Τόνισε ευθέως ότι ο προηγούμενος υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου και η ΡΑΕ έκαναν τη ΔΕΗ «υπηρέτρια των ιδιωτών».

Τέλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, επανέλαβε τα περί στρεβλώσεων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας συγκεκριμένα για τη μη σύνδεση της γενικής τιμής ηλεκτρικού με τη χονδρική τιμή, κάνοντας τον απολογισμό του προηγούμενου έτους. Αναφέρθηκε επίσης, στο μηχανισμό ανάκτησης μεταβλητού κόστους για τις μονάδες φυσικού αερίου ,που σύμφωνα με τον κ.Ζερβό θα επιβαρύνει τη ΔΕΗ με περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ το 2012. Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, τόνισε ότι ακόμα δεν έχει κλείσει το χρηματοδοτικό σχήμα για τη μονάδα Πτολεμαΐδα 5, ανέφερε ότι μέσα στον Ιούλιο ξεκινάει η έμφραξη του υδροηλεκτρικού Ιλαρίων, το οποίο θα λειτουργήσει το 2013 και τέλος είπε πως μέχρι το 2015 θα απενταχθούν τέσσερις επιπλέον παλιές μονάδες της εταιρείας στην Πτολεμαΐδα ισχύος 580 MW. Συνολικά η ΔΕΗ σχεδιάζει τα επόμενα χρόνια απεντάξεις παλαιών μονάδων (μαζί με παλαιές μονάδες φυσικού αερίου και πετρελαίου) ισχύος 1.270 MW.
http://energyin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: