20.7.12

Με 700 ευρώ βρίσκεις γαμπρό ..


Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει την κυρά Δέσποινα στην ταινία «Της Κακομοίρας» (Ζήκος), την γλυκιά προξενήτρα που πετάλωνε τον ψήλο και μηχανεύονταν κάθε είδους τερτίπια και μηχανορραφίες προκειμένου να... φέρει σε πέρας την αποστολή της;

Όσο και αν άλλαξαν οι εποχές και οι κοινωνίες εκσυγχρονίστηκαν, παρασύροντας στη δύνη τους σχέσεις και θεσμούς, ο ρόλος της προξενήτρας δεν έπαψε να υπάρχει απλώς εκμοντερνίστηκε, δίνοντας τη θέση του στα μεγάλα γραφεία συνοικεσίων με τους τεράστιους καταλόγους υποψήφιων γαμπρών και νυφών.

“Το τελευταίο καιρό παρουσιάζεται σημαντική αύξηση των ανθρώπων που έρχονται στα γραφεία μας με την πρόθεση να βρουν σύντροφο, δήλωσε η ιδιοκτήτρια του γραφείου συνοικεσίων «Λούης», Κατερίνα Λούης.

Το πιο εντυπωσιακό, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που μας έδωσε η κα Λούης, είναι η ηλικία των ατόμων που αναζητούν σύντροφο μέσω γραφείου συνοικεσίων «από τα 24 έρχονται στο γραφείο μας. Οι άνθρωποι πλέον ξεκινούν να κάνουν τη ζωή τους από την ηλικία των 14 ετών οπότε μία δεκαετία μετά αρχίζουν να ψάχνουν για έναν/μία σταθερό/η σύντροφο».

Το προφίλ των ατόμων συνήθως ποικίλει «γιατροί, δικηγόροι, καθηγητές, άνθρωποι μορφωμένοι, με μεγάλο κοινωνικό κύκλο, οι οποίοι έχουν κουραστεί να αναλώνονται δεξιά και αριστερά προκειμένου να κάνουν μία σοβαρή σχέση και να δημιουργήσουν μία σωστή οικογένεια μας αναθέτουν να τους βρούμε σύντροφο. Όσοι απευθύνονται σε εμάς ξέρουν καλά τι ζητούν. Δεν έρχεται ο καθένας να ξοδέψει 700 ευρώ για να κάνει την πλάκα του».

metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: