21.7.12

Δείτε πόσα εκατομμύρια ευρώ έχει πληρώσει η Βουλή για ενοίκια μέσα σε 8 χρόνια...


Η Βουλή δαπανά κάθε χρόνο το ένα τρίτο των σχετικών κονδυλίων του Προϋπολογισμού της για ενοικιάσεις και επισκευές ιδιόκτητων κτιρίων επιπλέον του επιδόματος γραφείου το οποίο λαμβάνουν κάθε μήνα οι βουλευτές.

Φέτος, όπως αποκαλύπτει σήμερα η... εφημερίδα «Καθημερινή» η σχετική δαπάνη έχει υπολογιστεί στα 9,3 εκατομμύρια ευρώ,ενώ για το 2011 καταβλήθηκαν 8,6 εκατομμύρια. Συνολικά, τα τελευταία 8 χρόνια η σχετική δαπάνη έχει προσεγγίσει το ποσό των 30 εκατομμυρίων.

Στο ποσό αυτό θα πρέπει να αθροιστεί και το επίδομα γραφείου των βουλευτών που φέτος θα φτάσει στα 8 εκατομμύρια,παρά το γεγονός ότι σε όλους παραχωρείται από τη Βουλή, γραφείο με εξοπλισμό σε κτίρια της περιοχής Συντάγματος.

Τέλος, να σημειωθεί ότι γραφεία σε χώρους του Κοινοβουλίου εξακολουθούν να διατηρούν τέσσερις πρώην πρωθυπουργοί (Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου), πέντε πρώην πρόεδροι της Βουλής (Απόστολος Κακλαμάνης, Αννα Ψαρούδα Μπενάκη, Δημήτρης Σιούφας, Φίλιππος Πετσάλνικος, Βύρων Πολύδωρας) και ένας πρόεδρος πρώην κοινοβουλευτικού κόμματος (Γιώργος Καρατζαφέρης).

Να σημειωθεί ότι η ρύθμιση αυτή, δηαλαδή να διατηρούν πρώην πολιτικοί παράγοντες γραφεία στη Βουλή ακόμη και έχουν... συνταξιοδοτηθεί από την πολιτική έγινε στα μέσα της δεκαετίας του 1990 με τις αλλαγές του Κανονισμού επί προεδρίας του Απόστολου Κακλαμάνη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: