9.7.12

Απάντησε με Βάρναλη (BINTEO)...


Νέα σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τη συζήτηση για τις ιδιωτικοποιήσεις . Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε ακόμη περισσότερο τους... τόνους ανταπαντώντας στον Αντώνη Σαμαρά αυτή τη φορά με στίχους του Κωστή Βάρναλη. «Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα προσβλέπουν ίσως κάποιο θάμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και σημείωσε: «οι τρεις δυνάμεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης αθροίζουν από χτες το βράδυ κοινοβουλευτική πλειοψηφία, έχουν όμως χάσει την οποιαδήποτε ανοχή απέκτησαν με τον επαμφοτερίζοντα προεκλογικό και μετεκλογικό τους λόγο».
Ερωτηθείς αναφορικά με τις «προειδοποιήσεις» του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, τόνισε: «Δεν απειλούμε κανένα, λέμε το αυτονόητο, όμως, ότι η δημόσια περιουσία δεν είναι τσιφλίκι κανενός και δεν μπορεί μια συγκυριακή και οριακή πλειοψηφία να αποφασίζει για το μέλλον των επόμενων γενεών».

Πρόσθεσε δε λέγοντας: «Δημαγώγησαν με το Μνημόνιο και κάηκαν. Εκβίασαν με τη δραχμή και θα την πληρώσουν. Πρόδωσαν τη λαϊκή εντολή και θα απολογηθούν. Και όσο, με το Μνημόνιο, κονιορτοποιούν το βιοτικό επίπεδο, τον τρόπο ζωής και την κοινωνική αναφορά των μεσαίων στρωμάτων τόσο πιο γρήγορα τα στρώματα αυτά θα ενστερνιστούν το αίτημα για την άμεση ανατροπή των πολιτικών του», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εκτίμησε μάλιστα ότι «όσο πιο βαθιά σπρώχνει το Μνημόνιο αυτά τα στρώματα στην ανασφάλεια της επιβίωσης τόσο πιο γρήγορα θα εμπιστευτούν την ασφάλεια της ελπίδας που γεννά το πρόγραμμα εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ».

«Δεν είμαστε ούτε η ΕΔΑ του ’58, ούτε το ΠΑΣΟΚ του ‘81»

Όσον αφορά την έναρξη της καμπάνιας εγγραφής μελών στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας αφού φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι δε βλέπει σ’ αυτή την προσπάθεια την ΕΔΑ του 1958, αλλά ούτε και το ΠΑΣΟΚ του 1981 πρόσθεσε: «Με τη συμμετοχή μας στις πολιτικές και οργανωτικές διαδικασίες μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη μεγάλη Αριστερά του 21ου αιώνα, συμβάλλουμε, όλες και όλοι, εξίσου, εξ’ αδιαιρέτου, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς και ανεξάρτητα από τη θέση μάχης, σ’ ένα πρωτότυπο πολιτικό σχήμα, χωρίς ιστορικό προηγούμενο.

«Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν φιλοδοξεί να είναι ούτε μπορεί να είναι αντίγραφο ούτε της ΕΔΑ του 1958, ούτε του ΠΑΣΟΚ του 1981. Γιατί πολύ απλά σήμερα δεν έχουμε ούτε 1958 ούτε 1981. Θα αντλήσουμε τα καλύτερα από τις παραδόσεις της αριστεράς και από τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία και κοινωνική προκοπή, αλλά έχουμε πλήρη επίγνωση ότι βρισκόμαστε σε μια νέα, σύνθετη απαιτητική εποχή, με το λαό μας μπροστά σε μια πρωτοφανή δοκιμασία».

Και πρόσθεσε: «Δεν ξεκινάμε τώρα πορεία προς το λαό, αλλά από νέα αφετηρία συνεχίζουμε μαζί με το λαό την κοινή μας αυτή πορεία, την πορεία λαϊκής χειραφέτησης για να αποτρέψουμε την κοινωνική καταστροφή, να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση του τόπου και να φέρουμε το λαό στην εξουσία με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ως θεσμικό και πολιτικό υποκείμενο του λαού στην εξουσία».

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: