18.7.12

Όσα συμφωνήσαμε θα τηρηθούν απαρέγκλιτα (BINTEO)...


Να εξαιρεθούν από το χαράτσι οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες αποφάσισαν οι πολιτικοί αρχηγοί ,όπως δημοσιοποίησε μετά την σύσκεψη ο Φ.Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προσέθεσε ότι... το χαράτσι θα εισπραχθεί για την διευκόλυνση όλων των πολιτών σε πάρα πολλές δόσεις. Συνολικά αποφασίστηκε η ελάφρυνση των ευπαθών ομάδων.

Ο κ.Κουβέλης τόνισε το όχι της κυβέρνησης στις οριζόντιες περικοπές, τουλάχιστον προς το παρόν και την αντικατάσταση τους με ισοδύναμα τα οποία θα εξευρεθούν από την περικοπή δημοσίων δαπανών οι οποίες πάντως δεν θα αφορούν το μισθολογικό κόστος.

Όπως ο κ.Βενιζέλος έτσι και ο κ.Κουβέλης στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη επιμήκυνσης του οικονομικού προγράμματος μέσα από μια επαναδιαπραγμάτευση η οποία θα ξεκινήσει με «επαφές ,συζητήσεις και διεκδικήσεις».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε επίσης ότι αποφασίστηκε χαλάρωση ρυθμίσεων του Τειρεσία για να ανασάνει η αγορά, να ενταθεί ο έλεγχος της φοροδιαφυγής και να τονωθεί η αγορά με κονδύλια από τις επόμενες δόσεις.

Ας σημειωθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα οι πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν και πάλι για να ληφθούν οριστικές αποφάσεις ειδικά για τις αποκρατικοποιήσεις και να εγκριθεί το σχέδιο με το οποίο η Ελλάδα θα ζητήσει επιμήκυνση του οικονομικού προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: