10.7.12

Αλλαγές στη διοίκηση της ΕΡΤ...


... και νέα δορυφορικά προγράμματα...

Δεν έσπασε την πρόσφατη πολιτική παράδοση ο νέος αρμόδιος για τα ΜΜΕ υπουργός, Σίμος Κεδίκογλου. Όπως και οι προκάτοχοι του, Η.Μόσιαλος και Π.Καψής, ανήγγειλε πρώτα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ πως επίκεινται αλλαγές στην ΕΡΤ.
Καλεσμένος στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του σταθμού, ο νέος υφυπουργός ρωτήθηκε από τον Δ.Οικονόμου αν...

υπάρχει κάποιο σχέδιο για τη δημόσια τηλεόραση.
Και ο αρμόδιος για τα ΜΜΕ έδωσε την απάντηση. "Σας είχα αναπτύξει το περίγραμμα, όχι μόνο προεκλογικά, αλλά από τότε που ανέλαβα τομεάρχης ΜΜΕ στη Ν.Δ., είχα κάνει και μια σχετική εισήγηση στον Αντώνη Σαμαρά και είχε γίνει δεκτή", είπε.
Για να αναγγείλλει τις κατευθυντήριες γραμμές για την ΕΡΤ, ειδικά. Και έδωσε την είδηση. Όχι ένα, πέντε δοροφυρικά προγράμματα θα δημιουργηθούν. Ένα για επενδύσεις, ένα για τουρισμό, αγγλόφωνο, ένα πολιτιστικό, ένα για τα ελληνικά προϊόντα...
Όσο για τις αλλαγές στα πρόσωπα, φυσικά και θα γίνουν. Το έχει το σχέδιο ο υπουργός. Όπως είπε: "Το σχέδιό μας είναι να έχουμε τη δημόσια τηλεόραση που δικαιούνται και θέλουν οι Έλληνες πολίτες. Υπάρχουν αρκετές δυσλειτουργίες. Το ζήτημα δεν είναι καθόλου προσωπικό, είναι λειτουργικό και είναι και το πώς πρέπει να είναι η δημόσια τηλεόραση στην Ελλάδα αυτής της εποχής".
Δημοσιογράφος: Διοίκηση θα αλλάξετε;
Σ.Κεδίκογλου: Πιστεύω ότι θα πρέπει.


themediaproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: