17.7.12

Πάτρα: Τον Σεπτέμβρη θα πιάσουν δουλειά οι ναυαγοσώστες!...


Ένας μόλις ναυαγοσώστης θα καλύψει τις ανάγκες των λουομένων της Πάτρας φέτος το καλοκαίρι! Οι υπόλοιποι θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα από τον Σεπτέμβριο, στη λήξη δηλαδή της κολυμβητικής περιόδου!
Αιτία της τραγελαφικής αυτής...

κατάστασης, σε μια χώρα «πρωταθλήτρια» στους πνιγμούς λουομένων, ο στρεβλός τρόπος διοίκησης του ελληνικού κράτους.

Όπως εξηγεί στο thebest.gr, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της Πάτρας Χαράλαμπος Στανίτσας, φέτος αφενός οι προσλήψεις ναυαγοσωστών καθυστέρησαν λόγω εκλογών, αφετέρου η συντριπτική πλειοψηφία των ναυαγοσωστών προτίμησαν να υποβάλλουν αίτηση πρόσληψης σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που ζητούσε την συγκεκριμένη ειδικότητα την ίδια περίοδο με τον Δήμο.

Ο λόγος είναι απλός. Η σύμβαση του Δήμου Πατρέων ήταν 2μηνης διάρκειας, ενώ της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης 5μηνης διάρκειας.

Το τραγελαφικό της κατάστασης, είναι το γεγονός ότι και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση, κάνει τις προσλήψεις για λογαριασμό του Δήμου!

Έτσι, στο Δήμο υπέβαλλαν αίτηση πρόσληψης μόλις 3 άτομα, από τα οποία ο ένας είχε το απαιτούμενα από το νόμο προσόντα τα καταλάβει τη θέση.

Ο συγκεκριμένος ναυαγοσώστης βρίσκεται πλέον στην πλαζ.

Στο μεταξύ οι εκκλήσεις του Δήμου τόσο προς τους ναυαγοσώστες, να τους προσλάβει μέχρι να ανακοινωθούν οι προσλήψεις από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, όσο και προς τους εθελοντές του ΕΕΣ να αναλάβουν χρέη ναυαγοσώστη, έναντι κάποιας αποζημίωσης, έπεσαν στο κενό.


Έτσι, ο Δήμος περιμένει τώρα τους ναυαγοσώστες που θα του στείλει η ΜΚΟ. Κάτι που υπολογίζει να γίνει τον Σεπτέμβριο.


Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι τι θα τους κάνει, όταν η κολυμβητική περίοδος λήγει στις 20 Σεπτεμβρίου…
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: