2.7.12

Συνάντηση Στυλιανίδη-Αθανασίου με τους περιφερειάρχες! ...


Συνάντηση με τους 13 αιρετούς Περιφερειάρχες είχε σήμερα στις 10:00 π.μ ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Χαράλαμπο Αθανασίου.
Παρά το ότι η συνάντηση προγραμματίστηκε ως εθιμοτυπική, υπήρξε... ουσιαστικός διάλογος και οι Περιφερειάρχες παρουσίασαν διεξοδικά τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Μετά την παρουσίαση των ζητημάτων από τους Περιφερειάρχες, ο Υπουργός Εσωτερικών ζήτησε τη διαμόρφωση τριών (3) κοινών εισηγήσεων από πλευράς τους:
• Την καταγραφή των θεσμικών και λειτουργικών αδυναμιών που προέκυψαν μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα.
• Την επισήμανση των σοβαρών ή έκτακτων θεμάτων που απασχολούν τις Περιφέρειες και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
• Την καταγραφή θεμάτων που αφορούν την αρμοδιότητα και άλλων υπουργείων ώστε να αναληφθεί κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπισή τους.
Η πολιτική ηγεσία ζήτησε να υπάρχει συνεχής επικοινωνία και συστηματική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και των Περιφερειών με την καθιέρωση αντίστοιχων συναντήσεων ανά τακτά χρονικά διαστήματα στις έδρες των Περιφερειών όπου θα δίνεται η δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης της ηγεσίας όχι μόνο για τα ζητήματα της φιλοξενούσας Περιφέρειας αλλά και των Ο.Τ.Α. που περιλαμβάνονται σε αυτή.

Στις 13:00, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών συναντήθηκε με τους γενικούς γραμματείς της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ενημερώθηκε για θέματα των αρμοδιοτήτων τους.
Ο κ. Στυλιανίδης και ο κ. Αθανασίου ζήτησαν από τους γενικούς γραμματείς να έρθουν σε επαφή με τους δήμους για να διαπιστωθεί η πρόοδος των διαγωνισμών για τη μεταφορά των μαθητών.
Τέλος, ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε τις προτάσεις των γενικών γραμματέων για θέματα της αρμοδιότητάς τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: