14.7.12

Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια...


Μεγάλος ήταν ο αριθμός των εκδρομέων – αδειούχων, που σήμερα αναχώρησαν ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι του Πειραιά. Όπως ανακοίνωσε το λιμεναρχείο Πειραιά, από το πρωί του Σαββάτου, έως τις 2μμ επιβιβάστηκαν 9.258 άτομα σε πλοία για Κυκλάδες, 600 για Χίο – Μυτιλήνη, 3.710 για Ηράκλειο – Χανιά και 2.500 για...

νησιά του Αργοσαρωνικού.
Οι οικονομικές εξελίξεις έχουν περιορίσει τον αριθμό των ημερών των διακοπών και αρκετοί επιλέγουν τη φιλοξενία σε συγγενικά σπίτια, ακόμα και αν αυτά δεν είναι στα νησιά, λόγω του κόστους των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Για παράδειγμα, το κόστος για μια τετραμελή οικογένεια με Ι.Χ. και καμπίνα, σε ταξίδι μετ’ επιστροφής Πειραιάς – Χίος, ανέρχεται σε 456 ευρώ.


Για το θέμα αυτό, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, σε ανακοίνωσή της με τίτλο «Καυτά Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια», αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων με τις συνεχείς αυξήσεις και παρά την μείωση φόρων υπέρ τρίτων, τα καθιστούν πλέον απλησίαστα.
Μαζί με την γενικότερη ακρίβεια και τη μείωση των εισοδημάτων, οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, απομακρύνουν ακόμα περισσότερο τη δυνατότητα ολιγοήμερων διακοπών της ελληνικής οικογένειας.
Οι αυξημένες όμως τιμές επιδεινώνουν πολύ και τη θέση των μόνιμων κατοίκων των νησιών μας, για τους οποίους η μετακίνηση με το πλοίο είναι αναγκαιότητα.
Η μείωση της κίνησης στην ακτοπλοΐα σύμφωνα με τα στοιχεία ξεπερνάει το 25%.
Η Ένωση Ελλήνων Ακτοπλόων, αντί να αντιληφθεί (ακόμα και από την επιχειρηματική πλευρά) το πρόβλημα, αρνείται, παρά τις παρεμβάσεις μας, να προχωρήσει σε μείωση τιμών εισιτηρίων.
Προτείναμε μειωμένες τιμές σε μόνιμους κατοίκους νησιών, σε ανέργους, σε πολύτεκνους, η Ένωση Ελλήνων Ακτοπλόων όμως κωφεύει».
Βλάβη εν πλω σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Ε/Γ–ΚΑΤ. «ΦΛΑΪΝΚΑΤ 3» Ν.Π. 10562, ενώ βρισκόταν εν πλω, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο για Τήνο – Μύκονο – Νάξο – Ίο – Θήρα με 154 επιβάτες. Το πλοίο επέστρεψε ασφαλώς στο λιμένα Ραφήνας και αποβίβασε τους επιβάτες, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΦΛΑΪΝΚΑΤ 3» μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: