13.7.12

ΔΟΕ: «Αιτία πολέμου» η σύνδεση αξιολόγησης-εξέλιξης στους δασκάλους...


Επιστολή στον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, απέστειλε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), προειδοποιώντας για δυναμικές κινητοποιήσεις κατά της σχεδιαζόμενης αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Στην επίμαχη επιστολή, οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι ... μολονότι έχουν ταχθεί «υπέρ της αξιολογικής αποτίμησης τόσο του εκπαιδευτικού έργου, όσο και συνολικά της εκπαιδευτικής πολιτικής», αυτή η αποτίμηση πρέπει να επιτευχθεί «από τα ‘κάτω’» και να πραγματοποιηθεί από «τους εκπαιδευτικούς συλλογικά και όχι από μονοπρόσωπα όργανα».

Οι εκπαιδευτικοί υπογραμμίζουν ότι «η σύνδεση της μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης με την αξιολόγηση, η οποία θέτει φραγμούς μέσα από μια σειρά εντελώς αυθαίρετων ποσοστώσεων [...], αποτελεί κόκκινη γραμμή και εχθρική ενέργεια κατά του κλάδου». Προειδοποιούν μάλιστα πως «ενδεχόμενη προσπάθεια εφαρμογής» της σύνδεσης εξέλιξης-αξιολόγησης «θα αποτελέσει αιτία πολέμου».

Συνεχίζοντας, η ΔΟΕ αναφέρει πως «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές πολιτικές που χρησιμοποιούνται προσχηματικά από την κυβέρνηση με μοναδικό στόχο την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων για δραστικό περιορισμό των εκπαιδευτικών».

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν ότι «όπως και στο παρελθόν» θα ακυρώσουν δυναμικά «οποιαδήποτε προσπάθεια για αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση και τιμωρία των εκπαιδευτικών και των σχολείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: