11.7.12

Στο «κόκκινο» και σήμερα ο υδράργυρος...


Καμίνι θα θυμίζει και σήμερα η χώρα με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» στους 40 βαθμούς και πιθανώς κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίουστα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Στην Αττική, η θερμοκρασία θα ...

κυμανθεί από 26 έως 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, όπου θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το θερμόμετρο θα δείξει από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία - Θράκη
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις να αναπτύσσονται τις απογευματινές ώρες στα ορεινά.

οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 40 και πιθανώς τοπικά 41 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 και στην Κρήτη έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Προβλέπεται αίθριος καιρός με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες στα βόρεια, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί μέχρι 4 και στα πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, με τον υδράργυρο να αγγίζει στα ηπειρωτικά τους 41 και πιθανώς στα νότια ηπειρωτικά τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Ζημιές από ξαφνικό μπουρίνι στις Σέρρες
Προβλήματα δημιουργήθηκαν από την ξαφνική κακοκαιρία που ξέσπασε τα μεσάνυχτα στις Σέρρες.

Ο δυνατός άνεμος και η παρατεταμένη νεροποντή έσυραν σπασμένα δέντρα και κλαδιά σε πολλά οδικά περιφερειακά δίκτυα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μικρές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων επί των περιφερειακών οδών Σερρών - Λαϊλιά, Σερρών - Σκουτάρεως, Γαζώρου - Ν. Ζίχνης και στην περιοχή του δήμου Σιντικής.

Παράλληλα, πολλοί ήταν εκείνοι που εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ πολυκατοικιών λόγω των αλλεπάλληλων διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιοχής παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς η κακοκαιρία συνεχίζεται, παρότι σημειώνεται σταδιακή ύφεση των ακραίων καιρικών φαινομένων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: