4.7.12

Ευ. Βενιζέλος: Σας θέλω όλους μαζί ...


Με βασικό σύνθημα «σας θέλω όλους μαζί μου» ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα επιχειρήσει από το βήμα της εθνικής συνδιάσκεψης να κλείσει τα μέτωπα του στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα θα ανοίξει διάπλατα τις πόρτες σε όμορες δυνάμεις, όπως τη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους Πράσινου,ς για την επανένωσης της... κεντροαριστεράς. Οι προσκλήσεις που έχουν λάβει τα δύο κόμματα από την Ιπποκράτους δεν είναι τυχαίες, όπως δεν είναι τυχαίο ότι ανάλογη πρόσκληση δεν έχει σταλεί στην Κουμουνδούρου, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΔΗΜΑΡ θα εκπροσωπηθεί από τον επικεφαλής του επικρατείας Σπύρο Λυκούδη και τον εκπρόσωπο τύπου Ανδρέα Παπαδόπουλο και οι οικολόγοι από τη νέα εκπρόσωπο τύπου Ζωή Βροντίση.

Όμως τα βλέμματα όλων όπως και του ίδιου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι στραμμένα στο εσωτερικό του κόμματος και στις εκεί παρουσίες και απουσίες.

Δεν φαίνεται διατεθειμένος να τραβήξει το σκοινί ο Ανδρέας Λοβέρδος ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ήδη αποδεχόμενος την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου έχει βάλει νερό στο κρασί του.

Το ερωτηματικό παραμένει για την Άννα Διαμαντοπούλου, όπως και για τη στάση του Θεόδωρου Πάγκαλου μετά και την τελευταία του παρέμβαση.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ΣΕΦ θα πάει ο Γιάννης Ραγκούσης.

Μάλιστα οι κακές γλώσσες έλεγαν ότι η κίνηση της Π80 στην οποία θα συμμετέχει αλλά και του Ηλία Μόσιαλου να δημιουργήσει ένα νέο φορέα επίσπευσαν τις διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ «αλλιώς δεν υπήρχε λόγο την ημέρα που αρχίζουν οι προγραμματικές εμείς να ασχολούμαστε με τα εσωτερικά μας» έλεγαν στελέχη του κόμματος που δεν ούτε καν γνώριζαν τις προθέσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου να ορίσει την συνδιάσκεψη την Παρασκευή.

Πάντως ο Γιάννης Ραγκούσης μάλλον επιλέγει τη σιωπή αυτή την περίοδο, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην εκδήλωση της Π80 απλώς θα παραβρεθεί χωρίς να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση ή ακόμη και χαιρετισμό.

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα ζητήσει από όλους, παλιά και νέα στελέχη να ανανεώσουν την ιδιότητα του μέλους της παράταξης κάτι που ωστόσο προκαλεί νέες αναταράξεις στο εσωτερικό του κινήματος . Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τονίζουν πως δεν μπορεί να ζητεί από ιστορικά στελέχη του κόμματος π.χ Λαλιωτης Τσούρας ή από πρώην πρωθυπουργούς π.χ Σημίτης Παπανδρέου να ξαναεγγραφούν στο ΠΑΣΟΚ.
briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: