2.7.12

Βαράει διάλυση η ΔΗΜΑΡ πριν μπει στο γήπεδο!...


kourdistoportocali
Mαγαζί υπό διάλυση η ΔΗΜΑΡ. Πριν καλά καλά ο πρωθυπουργός εξαγγείλει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας (συγ)κυβέρνησης πέφτουν σαν τα κοτόπουλα τα στελέχη του Κουβέλη. Σήμερα αποχώρησε το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας Στέφανος Μπαγιώργος, μετά την...
άκαρπη συνάντηση που είχε την Παρασκευή το βράδυ με τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη. Ο Μπαγιώργος μπορεί να μην είναι διάσημος σαν τον Ψαριανό, δεν παύει όμως να είναι διακεκριμένο πολιτικό στέλεχος μίας εκ των τριών συνιστωσών που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Ο κ. Μπαγιώργος είχε στείλει επιστολή στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, εξηγώντας την άποψή του για τη λανθασμένη στρατηγική του κόμματος.
Οι υπόλοιποι τρεις που είχαν διαφωνήσει επιμένουν μεν στις απόψεις τους για την απόφαση του κόμματος, αλλά παραμένουν στη ΔΗΜΑΡ και προβάλλουν το επιχείρημα πως «όταν η κοινωνία πάει αριστερά το ίδιο πρέπει να κάνει και το κόμμα».

Λίγο πριν είχε παραιτηθεί και ο «υπουργός Οικονομικών» της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης..

Ο Χατζησωκράτης, από τα ιστορικά στελέχη στον χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς και πάντα δίπλα στον Φώτη Κουβέλη με τον οποίο τον συνδέει και προσωπική φιλία, μένει εκτός Κοινοβουλίου μετά την απόφαση του προέδρου του κόμματος να κρατήσει την έδρα στη Β' Περιφέρεια της Αθήνας.

Προεκλογικά τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν τρία μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς στον γραμματέα του κόμματος Σπύρο Λυκούδη εκφράζοντας την διαφωνία τους με την απόφαση για εκλογική συνεργασία με πέντε ανεξάρτητους βουλευτές προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ αλλά και με τις γενικότερες πολιτικές κατευθύνσεις της ΔΗΜΑΡ. Πρόκειται για τους Νικηφόρο Σταματάκη, Στέλλα Νιώτη και Θανάση Αθανασίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: