23.7.12

Ξανά στην Πάτμο η θεατρική απόδοση της Αποκάλυψης του Ιωάννη...


Για δεύτερη φορά, μετά την περσινή επιτυχημένη εμπειρία, παρουσιάζεται στην Πάτμο η θεατρική απόδοση της Αποκάλυψης του Ιωάννη.
Η παράσταση των Γερμανών Μπάρμπαρα Χόφμαν και Τιλ Στέρζενμπαχ παρουσιάζεται στον ιστορικό χώρο του Σπηλαίου του Αγίου Ιωάννη από τις 26 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου.

Οι δύο...
σκηνοθέτες -μόνιμοι κάτοικοι του νησιού- δίνουν μια εκδοχή του έργου, εστιάζοντας στο οικονομικό ζήτημα.

Οι πρόβες με τους 14 ηθοποιούς της παράστασης, η οποία πραγματοποιείται με ειδική άδεια από την ιστορική Μονή της Πάτμου, έχουν αρχίσει από τον Μάρτιο.

Οι θεατές, αφού περάσουν την μεγάλη Πύλη θα μοιραστούν σε επτά διαφορετικές ομάδες θέσεων κατά την συμβολική αντιστοιχία των επτά Εκκλησιών της Μικράς Ασίας: Θυάτειρα, Σάρδεις, Φιλαδέλφεια, Έφεσος, Σμύρνη, Λαοδικεία και Πέργαμος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη σκηνογραφία επιμελείται ο Χανς Χόφερ, σκηνογράφος και καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών της Βιέννης.

Την απόδοση του κειμένου στα ελληνικά έχει επιμεληθεί ο Ηγούμενος της Μονής Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου. Παράλληλα θα ακουστούν αποσπάσματα του έργου, μεταφρασμένα και σε τέσσερις άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και γερμανικά)..

Δεν υπάρχουν σχόλια: