28.7.12

ΚΥΠΡΟΣ: Θα μοιράζουν εξώδικα για τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας...


Μετά από 10 μήνες οι οδηγοί δεν τις χρησιμοποιούν σωστά...
Λευκωσία: Τέρμα οι προειδοποιήσεις για τους οδηγούς που κινούνται στον αυτοκινητόδρομο με τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας. Όσοι δεν εμπέδωσαν ακόμη τον τρόπο που πρέπει να τις χρησιμοποιούν, θα εισπράττουν λαπόρτο των 65 ευρώ.

Η Τροχαία αποφάσισε μετά τις...
ενημερώσεις των οδηγών, τις προειδοποιήσεις και τις συμβουλές, να αλλάξει ρότα και να μοιράζει πλέον εξώδικα. Όπως διαπιστώνεται, οι πλείστοι οδηγοί δεν συμμορφώνονται και επιμένουν να χρησιμοποιούν τη μεσαία και την τρίτη λωρίδα, αγνοώντας την αριστερή. Έτσι από τη Δευτέρα θα υπάρχει μηδενική ανοχή στους οδηγούς που κινούνται
ανορθόδοξα στις τρεις λωρίδες. Σε δηλώσεις του ο διευθυντής του Τμήματος Τροχαίας στο Αρχηγείο Αστυνομίας, Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε πως από την ερχόμενη Δευτέρα όποιος οδηγός εντοπίζεται να παρανομεί θα του επιβάλλεται εξώδικο πρόστιμο, το οποίο ανέρχεται στα 65 ευρώ. Όπως είπε, έχουν παρέλθει δέκα μήνες από την ημέρα που έχουν δοθεί στην κυκλοφορία οι τρεις λωρίδες του αυτοκινητόδρομου και δυστυχώς φαίνεται ότι ένας μεγάλος αριθμός οδηγών δεν ξέρει να τις χρησιμοποιεί σωστά. Πρόσθεσε ότι τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες άρχισε μια έντονη εκστρατεία για ενημέρωση των οδηγών σε ό,τι αφορά τον τρόπο χρήσης των τριών λωρίδων. Υπενθύμισε ότι κατά την οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο με τρεις λωρίδες θα πρέπει οι οδηγοί να χρησιμοποιούν την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας. Η χρήση της μεσαίας και της δεξιάς λωρίδας επιτρέπεται για σκοπούς προσπεράσματος και για όσο χρόνο και απόσταση χρειάζεται μέχρι να επανέλθει ο οδηγός πίσω στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: