23.7.12

Η Ευρώπη χρειάζεται ένα δημιουργικό σοκ...


ΒΟΛΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στο Θερινό Πανεπιστήμιο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στην Πορταριά του Πηλίου.
Κατηγόρησε τους κυβερνητικούς εταίρους τόσο για τη...
διαπραγματευτική τακτική που ακολουθούν στα θέματα της οικονομίας με τους εταίρους όσο και για το άνοιγμα της Χαλυβουργίας με την παρουσία των ΜΑΤ πριν από μερικές ημέρες.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει ένα δημιουργικό σοκ στην Ευρώπη, προκειμένου να συνειδητοποιήσουν οι εταίροι ότι κάποιος πρέπει να πιέσει να παρθούν αποφάσεις διεξόδου από την κρίση τώρα, υπογράμμισε ότι ο ίδιος θα ακολουθούσε σκληρή διαπραγματευτική γραμμή, σε αντίθεση -όπως είπε- με τη σημερινή συγκυβέρνηση.

«Αποφάσεις τώρα»
«Αν υπήρχε μία δυνατότητα τώρα, πριν βαθύνει η κρίση σε σημείο που ενδεχομένως δεν θα υπάρχει επιστροφή, να υπάρξει ένα δημιουργικό σοκ στην Ευρώπη, να συνειδητοποιήσουν δηλαδή ότι κάποιος πρέπει να πιέσει να παρθούν αποφάσεις τώρα, αυτό θα ήταν αν εμείς πηγαίναμε σε μια Σύνοδο Κορυφής και τους λέγαμε ''κατεβάστε τα μολύβια, δεν υιοθετούμε τη στρατηγική της λιτότητας''. Ενδεχομένως να αποφασίσετε σήμερα ότι διαλύεται η Ευρώπη ή να κάτσουμε 3-4 μέρες κλεισμένοι μέσα στη σύνοδο μέχρι να παρθεί μία απόφαση διεξόδου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σήμερα στις 3.00 μ.μ. θα συνεδριάσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην Αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής για οργανωτικά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: