5.7.12

Απολύσεις στο Δημόσιο και κατάργηση οργανισμών στη συνάντηση...


Σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα όσον αφορά την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, με αιχμή το θέμα των απολύσεων. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τους οργανισμούς που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν θα είναι... προϊόν συλλογικής απόφασης των κομμάτων που συμμετέχουν στην συγκυβέρνηση.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης, μετά τη συνάντηση με την τρόικα, η συζήτηση έγινε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα. Όπως είπε, «συζητήθηκε η πορεία των μεταρρυθμίσεων και τέθηκαν οι προτεραιότητες ανά τομέα».

Ο κ. Μανιτάκης σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκαν διευκρινίσεις σε ό,τι αφορά τα θέματα που πρέπει να συζητηθούν, συζητήθηκαν ζητήματα μεθόδου εργασίας και από αύριο θα ξεκινήσουν τις συνεδριάσεις τους οι ομάδες εργασίας του υπουργείου με την Task Force.

Στόχος σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, είναι η προετοιμασία της συνολικής διοικητικής μεταρρύθμισης για ένα «κράτος αποτελεσματικό και οικονομικό, διότι αυτό ζητάνε οι Έλληνες πολίτες».

Ο κ. Μανιτάκης τόνισε ότι «η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποσχέσεις της σε σχέση με τις δεσμεύσεις της με τα μέσα που διαθέτει και την κατάσταση που υπάρχει».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Μ. Βολουδάκης και η γγ Ε.Μπεργελέ.

Η τρόικα από την πλευρά της σημείωσε ότι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος όσον αφορά τη στατιστική ενημέρωση και σημείωσε τις καθυστερήσεις που έχουν γίνει στους στόχους που έχουν τεθεί από την Task Force...

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: