18.7.12

Επικοινωνούν με γραπτά μηνύματα...


Οι Βρετανοί προτιμούν να στέλνουν γραπτά μηνύματα στους φίλους τους ή να κρατούν επαφή μέσω Facebook παρά να μιλούν στο τηλέφωνο, σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Βρετανίας.

Ο ... μέσος καταναλωτής σήμερα στέλνει 50 γραπτά μηνύματα την εβδομάδα, αριθμός που διπλασιάστηκε μέσα σε τέσσερα χρόνια, με περισσότερα από 150 δισεκατομμύρια γραπτά μηνύματα να εστάλησαν το 2011, αναφέρει η Ofcom στην ετήσια Έκθεση για τις Επικοινωνίες της Αγοράς.

Επίσης οι ερωτηθέντες πέρασαν σχεδόν μιάμιση ώρα την εβδομάδα χρησιμοποιώντας email, ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook και Twitter ή χρησιμοποιώντας το κινητό τους για πρόσβαση στο Ίντερνετ, ενώ έγιναν λιγότερες κλήσεις τόσο σε σταθερά όσο και σε κινητά τηλέφωνα.

Περίπου το 96% της ηλικιακής ομάδας 16-24 χρησιμοποιούν μια εφαρμογή για την αποστολή μηνύματος για να βρίσκονται σε επαφή καθημερινά με τους φίλους και την οικογένειά τους, διαπίστωσε η έρευνα, με το 90% εξ αυτών να στέλνει μηνύματα και το 73% να χρησιμοποιεί τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Η αλλαγή στις συνήθειες των χρηστών συμβαδίζει με την αύξηση του αριθμού των smartphones, γεγονός που κάνει ευκολότερη την πρόσβαση στο Ιντερνετ. Σχεδόν τέσσερις στους δέκα ενήλικες (39%) ήταν κάτοχοι smartphone, ποσοστό μεγαλύτερο κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες από το 2010, ανέφερε η Ofcom.
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: