27.7.12

Κολλημένοι στις καρέκλες...


Περιμένουν τις παραιτήσεις τους και λαμβάνουν τις προτάσεις τους.
Κωμικοτραγικές καταστάσεις μαθαίνουμε ότι βιώνουν στο Μέγαρο Μαξίμου εν όψει της επιλογής των νέων διοικήσεων εποπτευόμενων οργανισμών και φορέων.
Οι σύμβουλοι του... πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά με όσα βλέπουν κάθε μέρα.

Στελέχη των νυν διοικήσεων, που διορίστηκαν από το ΠΑΣΟΚ ήταν κομματικές και προσωπικές επιλογές υπουργών, αντί να σεβαστούν το γεγονός ότι η κυβέρνηση άλλαξε, επιχειρούνται αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και να αναγνωρίσουν ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσουν αξιοπρεπώς, επιμένουν να γραπώνονται στις καρέκλες τους, επιχειρώντας να πείσουν ότι είναι απαραίτητοι κι ότι πρέπει να συνεχίσουν το έργο τους (επ' αμοιβή φυσικά...).

Τα φαινόμενα αυτά, που πρώτοι είχαν παρατηρήσει στελέχη του ΠΑΣΟΚ στηλιτεύοντας αυτή τη στάση, έχουν γίνει αντικείμενο χλεύης και κακών σχολίων κι από στελέχη της ΝΔ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι, που περιμένουν να χάσουν τη θέση τους, επιμένουν να προσπαθούν να βρουν αφορμές για να παραμείνουν. Γίνονται μάλιστα φορτικοί, όπως έλεγαν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, σε βαθμό που πλέον να μην ξέρουν οι άνθρωποι του πρωθυπουργού αν θα πρέπει να προβληματιστούν ή να... γελάσουν.

Το παράδειγμα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου σημαντικού φορέα της Θεσσαλονίκης, που εμφανίστηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι αποκαλυπτικό. Σύμφωνα με περιγραφές των στελεχών δίπλα στον πρωθυπουργό, οι δυο επικεφαλής του φορέα εμφανίστηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, από όπου είχαν ζητήσει συνάντηση. Όλοι περίμεναν ότι θα υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, δεδομένου μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος φορέας αλλάζει ριζικά, καθώς περιλαμβάνεται στους υπό συγχώνευση και προφανώς η νέα κυβέρνηση έχει τα δικά της σχέδια...

«Όχι μόνο δεν ήθελαν να παραιτηθούν, αλλά ήρθαν για να υποβάλουν προτάσεις για το τι πρέπει να κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με διάφορα προσχήματα», τόνισαν τα ίδια στελέχη.

Οι διοικούντες το συγκεκριμένο φορέα αντί να μετράνε μέρες, αντί να σεβαστούν ότι διορίστηκαν από έναν άλλο υπουργό, με μια άλλη κυβέρνηση, αντί να αντιληφθούν ότι η νέα κυβέρνηση έχει άλλες ανάγκες και φυσικά άλλο σχεδιασμό για το φορέα τους, επιχειρούν να συνεχίσουν το ρόλο τους λες και δεν έχει συμβεί τίποτα, τόνισαν στελέχη της ΝΔ.

Και δεν είναι οι μόνοι, όπως διαβεβαιώνουν τα ίδια στελέχη...
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: