21.7.12

Η Χαλυβουργία, ο Σαμαράς και η “επανάσταση του αυτονόητου”!


antinews.gr
Η υπόθεση της Χαλυβουργίας και το άνοιγμα της επιχείρησης, αναμφισβήτητα χρεώνεται θετικά στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά, έστω κι αν κάποιοι «αριστερούληδες» του ΠΑΜΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν την ευκαιρία για λίγη ακόμη επαναστατική γυμναστική.

Ωστόσο, αν...

θέλουμε να μιλήσουμε με καθαρά λόγια, κι έχοντας πάντα ως βασικό σύνθημα ότι το δικαίωμα στην εργασία είναι τόσο ιερό όσο το δικαίωμα στην απεργία πρέπει να σημειώσουμε τα εξής:

1. Η απόφαση του Πρωθυπουργού να εφαρμόσει το νόμο κάτι που σε ένα ευνομούμενο κράτος θα έχει γίνει εδώ και καιρό. Θες με το καλό, θες με το κακό, έπρεπε να λυθεί μια δήθεν απεργία η οποία είχε γίνει «σύμβολο» για όσους επιδιώκουν την εκμετάλλευση της πίκρας και του πόνου των εργαζομένων. Άλλωστε, η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων ήθελαν να εργαστούν αλλά εμποδίζονταν από τους ΠΑΜΕτζίδες που έχουν αναγορευτεί σε αυτόκλητους υπερασπιστές των εργασιακών δικαιωμάτων. Βαρεθήκαμε εδώ και 9 μήνες να ακούμε σε κάθε κλάδο, σε κάθε εκδήλωση που ήλεγχε το ΠΑΜΕ, ότι ο αγώνας στην Χαλυβουργία είναι… επανάσταση. Η πραγματικότητα είναι ότι ήταν μια αποτυχημένη απεργία που δεν έλαβε υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν παντού, και ειδικά στη χώρα.

2. Η λύση της απεργίας είναι ακόμη ένα μήνυμα σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν στη χώρα. Μιλάμε για τους ψευτοεπαναστάτες που στήνουν επεισόδια, απεργίες, κινητοποιήσεις. Στους θιασώτες του μπάχαλου αρκεί μόνο να γίνει ντόρος. Που δεν ενδιαφέρονται για τη σωτηρία της πατρίδας, αλλά το μόνο που θέλουν είναι να γίνουν κυρίαρχοι του χάους. Τα ίδια δεν έχει κάνει το ΠΑΜΕ και σε άλλους τομείς της οικονομίας; Οι ίδιοι δεν ήταν που έκλειναν τα λιμάνια για να μην μπουν τα κρουαζιερόπλοια μετά την άρση του καμποτάζ; Χθες στη Χαλυβουργία είδαμε πρώτη μούρη τον Νταλακογιώργο των ναυτεργατών. Είναι τυχαίο; Οι ίδιοι είναι που διέλυαν τα λιμάνια, πέταγαν λάδια στα τουριστικά λεωφορεία, εξευτέλιζαν την Ελλάδα, προσπαθούσαν να διώξουν την Cosco από τον Πειραιά.

3. Είναι μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι το κράτος τους ανήκει. Που κλείνουν την Ακρόπολη, είτε γιατί έχει… καύσωνα είτε γιατί το ΠΑΜΕ αποφάσισε να βάλει πανό στον ιερό βράχο. Μαζί φυσικά και οι Συριζαίοι, που όπου μυρίζονται «μπάχαλο» είναι στην πρώτη γραμμή. Ελπίζουμε η αποφασιστική στάση της κυβέρνησης να αφορά και άλλες εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής του τόπου. Και δεν εννοούμε σε καμιά περίπτωση καταστολή και απαγόρευση των απεργιών ή των κινητοποιήσεων. Εννοούμε ότι πρέπει να σταματήσει η καπηλεία των εργασιακών δικαιωμάτων από τους κατ’ επάγγελμα επαναστάτες.

4. Δεν είμαστε μάντεις, αλλά βλέποντας στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν δηλώσεις με ιερή οργή έξω από τη Χαλυβουργία, προφητεύουμε μεγάλες εντάσεις. Κάποια πρωτοπαλίκαρα του Αλέξη Τσίπρα θα προσπαθήσουν να φτιάξουν πολλές Χαλυβουργίες για να κάνουν μπάχαλο τη χώρα. Τους βολεύει η αναταραχή, ως αξιωματική αντιπολίτευση θα θελήσουν να οδηγήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Δυναμική στάση μέσα κι έξω από τη Βουλή, έχουν εξαγγείλει. Το ερώτημα είναι αν τους έχουν πάρει χαμπάρι οι εργαζόμενοι. Διότι άλλο να υπόσχεσαι επαναστάσεις και πόλεμο στην πλουτοκρατία, κι άλλο να λειτουργείς με βάση το ρεαλισμό. Και οι υποστηρικτές του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει διαζύγιο από τη λογική και το ρεαλισμό.

5.Το συμπέρασμα είναι ότι στη Χαλυβουργία ελήφθη μια απόφαση που μπορεί να φαντάζει αντιλαϊκή, είναι όμως πέρα για πέρα λογική. Εκτός κι αν θέλουμε την Ελλάδα διαλυμένη, κατεστραμμένη και παραδομένη πραγματικά τότε στο κεφάλαιο που θα έρθει να την αγοράσει δωρεάν.

Αριστερός Ψάλτης

Υ.Γ. Η χθεσινή αποφασιστική παρέμβαση του Σαμαρά είναι συνεπής με αυτό που ο ίδιος είχε υποσχεθεί πριν γίνει πρωθυπουργός ως την “επανάσταση του αυτονόητου”:

“Όλα αυτά είναι αυτονόητα παντού αλλού.

Νέα Μεταπολίτευση λοιπόν, είναι η Επανάσταση του Αυτονόητου.

Το οποίο στην Ελλάδα παραμένει ακόμα αδιανόητο….”

Ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: