25.7.12

Όλο το παρασκήνιο της παραίτησης Ζιαζιά. Η σύγκρουση με τον Καράμπελα...


Π. Παναγιωτόπουλος: "Κώστα ,ηρέμησε δεν υπάρχει λόγος να λέγονται τέτοια πράγματα"..
.
Πως φθάσαμε στη παραίτηση του Α/ΓΕΣ Κ.Ζιαζιά μέσα στη νύχτα; Από χθες οι διεργασίες για τις κρίσεις των ΕΔ είχαν κορυφωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες οι λίστες με τα ονόματα αντιστράτηγων ,άλλαζαν διαρκώς .

Τις... πρώτες πρωϊνές ώρες πολιτική και στρατιωτική ηγεσία προσπαθούσε να βρει λύση και η συζήτηση είχε επικεντρωθεί στους αντιστράτηγους.Υπήρχε ένταση μεταξύ του ΥΦΕΘΑ Π.Καράμπελα και του Α/ΓΕΣ. Σε κάποια στιγμή κι ενώ ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος μιλούσε στο τηλέφωνο, ο Α/ΓΕΣ Κ.Ζιαζιάς είπε: "Ως εδώ, υποβάλω τη παραίτησή μου". Η συζήτηση εκείνη τη στιγμή αφορούσε σε συγκεκριμένο αντιστράτηγο.

Ο Παναγιωτόπουλος έκπληκτος κι επειδή έχει προσωπική σχέση με το Ζιαζιά προσπάθησε να "χαλαρώσει" την ένταση απευθυνόμενος σε φιλικό τόνο προς τον Α/ΓΕΣ του είπε "Κώστα ,ηρέμησε δεν υπάρχει λόγος να λέγονται τέτοια πράγματα",θεωρώντας προφανώς ότι Ζιαζιάς είπε τα περί παραίτησης σε κάποια στιγμή εκνευρισμού. Ο στρατηγός όμως το εννοούσε και απάντησε ότι δεν μπορεί ο ΥΦΕΘΑ να παρεμβαίνει συνεχώς στη διαδικασία των κρίσεων.

Α/ΓΕΕΘΑ και ΥΕΘΑ μάταια προσπάθησαν να τον πείσουν να ανακαλέσει. Η αντίδραση Ζιαζιά είχε να κάνει με τις διαρκείς πιέσεις και συγκρούσεις που φαίνεται ότι είχε με τον ΥΦΕΘΑ Π.Καράμπελα,ο οποίος ως στρατηγός ήθελε να έχει λόγο και άποψη για τα ονόματα των στρατιωτικών οι οποίοι θα προαχθούν και θα αποστρατευθούν.

Ο Κ.Ζιαζιάς δεν δεχόταν τις λίστες ονομάτων που πηγαινοέρχονταν για τις πραγωγές και τις αποστρατείες και παραιτήθηκε.

Νέος Α/ΓΕΣ θα είναι ο Κ.Γκίνης της Στρατιάς.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: