23.7.12

Στο δικαστήριο ο Χολμς...


Ενώπιον του δικαστηρίου θα εμφανιστεί σήμερα ο κατηγορούμενος για την πολύνεκρη επίθεση την Παρασκευή σε κινηματογράφο του Κολοράντο.

Ο ... 24χρονος Τζέιμς Ίγκαν Χολμς θα εμφανιστεί ενώπιον του περιφερειακού δικαστή της κομητείας Αράπαχοϊ, Ουίλιαμ Σιλβέστερ, στις 9:30 π.μ. τοπική ώρα (18:30 ώρα Ελλάδος) για μια ακροαματική διαδικασία που αναμένεται να είναι σύντομη. Θα εκπροσωπηθεί από συνήγορο που θα διορίσει το δικαστήριο.

Ο Χολμς συνελήφθη λίγα μόλις λεπτά μετά την επίθεση. Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητεί το κίνητρό του.
Η περιφερειακή εισαγγελέας της κομητείας Αράπαχοϊ, Κάρολ Τσέιμπερς, θα αποφασίσει αν θα ζητήσει την θανατική ποινή για τον Χολμς. Η ίδια έχει δικάσει δύο από τους τρεις καταδικασθέντες στην εσχάτη των ποινών στο Κολοράντο. Η Τσέιμπερς ενδεχομένως να μην ανακοινώσει την πρόθεσή της κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία.

Χθες Κυριακή, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μετέβη στην Ορόρα, το προάστιο του Ντένβερ των 325.000 κατοίκων όπου σημειώθηκε η επίθεση, για να συλλυπηθεί τις οικογένειες των θυμάτων.

Μεταξύ των 12 νεκρών περιλαμβάνονται βετεράνοι του πολέμου, μια νεαρή παρουσιάστρια αθλητικών ειδήσεων η οποία είχε σωθεί από τύχη σε επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Τορόντο στις αρχές του καλοκαιριού και ένα εξάχρονο κορίτσι.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το έγκλημα του Χολμς πληροί όλες τις προϋποθέσεις που ισχύουν για την επιβολή της εσχάτης των ποινών στο Κολοράντο, περιλαμβανομένης μεταξύ άλλων της κατηγορίας του φόνου εκ προμελέτης, της πρόκλησης πολλών θυμάτων και της δολοφονίας ενός παιδιού, υποστηρίζει ο πρώην εισαγγελέας του Ντένβερ, Κρεγκ Σίλβερμαν. «Αν δεν εκτελεστεί ο Τζέιμς Χολμς, τότε το Κολοράντο μπορεί να απαλλαγεί από την ποινή του θανάτου», σχολιάζει ο ίδιος.

Τα κίνητρα του Χολμς παραμένουν ένα μυστήριο και πρώην συνεργάτες του δηλώνουν ότι δεν φαινόταν να πάσχει από ψυχική νόσο ούτε είχε τάσεις βίας. Βρίσκεται στην απομόνωση για να προστατευθεί από τους υπόλοιπους κρατούμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: