2.7.12

ΚΥΠΡΟΣ: «Ψυχρολουσία» για χιλιάδες επενδυτές αξιογράφων


Λευκωσία: Δεκάδες χιλιάδες κάτοχοι αξιογράφων των δύο μεγάλων τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής, έχουν πάθει «ψυχρολουσία» μετά την αναστολή ή την ακύρωση πληρωμής τόκων. Ο ΠΑΣΕΧΑ με ανακοίνωση του την Κυριακή, καλεί τις εποπτικές αρχές να ερευνήσουν το θέμα και να ερευνήσουν «πώς οι...

τράπεζες μετέτρεψαν καταθέσεις απλών ανθρώπων σε αέρα κοπανιστό, εκμεταλλευόμενοι τη σχέση εμπιστοσύνης καταθετών και τράπεζας» και καλεί τη Βουλή να εξετάσει το θέμα «καθώς μια χούφτα τραπεζιτών έπαιξε στα ζάρια το μέλλον της κυπριακής οικονομίας και υποθήκευσε την ευημερία δεκάδων χιλιάδων επενδυτών αλλά και απλών καταθετών».

Όπως αναφέρει ΠΑΣΕΧΑ, κατόπιν δεκάδων παραπόνων και καταγγελιών που έχει δεχθεί τελευταίες μέρες από κατόχους αξιογράφων και ΜΑΕΚ για τη μη καταβολή τόκων από κυπριακές τράπεζες,καλεί το κοινό να εξετάσει κατά πόσο έχει λάβει συμβουλές από εγκεκριμένους συμβούλους επενδύσεων και κατά πόσο η μη καταβολή τόκων συνάδει με τους όρους του ενημερωτικού δελτίου.

Οι σχετικές ανακοινώσεις των δύο τραπεζών άφησαν έκπληκτους πολλούς επενδυτές που είχαν επενδύσει πριν λίγα χρόνια στα εν λόγω αξιόγραφα για να λαμβάνουν τους σχετικά ψηλούς τόκους. Κατά την αγορά των αξιογράφων πολλοί αγνόησαν τα «μικρά γράμματα» των ενημερωτικών δελτίων, που υποδήλωναν τους αυξημένους κινδύνους που αναλάμβαναν.

Περισσότερα στο σημερινό φύλλο του «Φιλελευθέρου»

Δεν υπάρχουν σχόλια: