8.7.12

«Λουκέτο» βάζουν τα περίπτερα στην Αμαλιάδα ...


Λουκέτο βάζουν το ένα μετά το άλλο τα περίπτερα στην πόλη της Αμαλιάδας, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι δεν ξέφυγαν ούτε αυτά από τη... μέγγενη της οικονομικής κρίσης.

Τα περίπτερα που μέχρι και πέρυσι ήταν σημείο αναφοράς για τους πολίτες, βιώνουν πλέον την δική τους κρίση, με τις υποχρεώσεις να είναι δυσβάσταχτες και εκφράζονται πλέον φόβοι ότι μέχρι το τέλος του έτους θα ακολουθήσουν και άλλα λουκέτα.

Οι «καμαρούλες μια σταλιά...», όπως λέει και το λαϊκό άσμα που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση, είναι εκεί για τον πολίτη καθ`όλη την διάρκεια της ημέρας και πολλές ώρες κατά την διάρκεια της νύχτας, μόνο που οι πολίτες το τελευταίο διάστημα έχουν πάψει να τα επισκέπτονται, μειώνοντας δραματικά το τζίρο τους.




Στα αζήτητα...

Η ζήτηση έχει εστιαστεί πλέον στην αγορά τσιγάρων και τα υπόλοιπα προϊόντα μένουν στα αζήτητα, αφού οι πολίτες αρνούνται να διαθέσουν ακόμη και για να αγοράσουν τσίχλες, ελλείψει χρημάτων.

Όπως λένε οι περιπτερούχοι, μπορεί να πωλούν ακόμη τσιγάρα, το ποσοστό του κέρδους τους όμως έχει μειωθεί δραματικά και ενώ όλα τα υπόλοιπα είδη τα αγοράζουν πλέον πιο ακριβά, οι ίδιοι προσπαθούν να διατηρήσουν τις τιμές στα ίδια επίπεδα, με ότι σημαίνει αυτό για το τζίρο τους.

Από την άλλη πλευρά, οι υποχρεώσεις τους έχουν αυξηθεί δραματικά, εισφορές και χαράτσια τους έχουν κυριολεκτικά "τσακίσει" και δεν γνωρίζουν πόσο θα αντέξουν ακόμη...

Το κλείσιμο πολλών περιπτέρων δεν αποτέλεσε έκπληξη για κανέναν, αφού αυτοί που βιώνουν το επάγγελμα γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την κατάσταση και όπως λένε είναι φυσικό επακόλουθο...

Τα περίπτερα που έχουν κλείσει μοιάζουν πλέον με φαντάσματα του παρελθόντος και απλά έρχονται να επιβεβαιώσουν και αυτά ότι η κρίση δεν αποτελεί αποκύημα φαντασίας, ούτε πρόκειται για ένα προιόν εσωτερικής κατανάλωσης, το αντίθετο μάλιστα, είναι υπαρκτή και είναι εδώ...

Πόσοι θ` αντέξουν παραμένει άγνωστο και αυτό είναι κάτι που θα το δείξει ο χρόνος...
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: