6.7.12

Σε εξέλιξη η ορκωμοσία του Πρωθυπουργού...


Η αύξηση του αφορολόγητου στα 8.000 ευρώ περιλαμβάνεται στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση και αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά την εκφώνηση των προγραμματικών δηλώσεων. Αυτό...

δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, μιλώντας στον Βήμα 99,5, προσθέτοντας ότι ο κ. Σαμαράς αναμένεται να αναφερθεί και στη μείωση του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις εστίασης. Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων αρχίζει εντός ολίγου με την ομιλία του Πρωθυπουργού, η οποία θα διαρκέσει 40 λεπτά.



Η διαδικασία θα αρχίσει με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με τη διεξαγωγή φανερής ονομαστικής ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας για αποτελεσματική προώθηση της δημοσιονομικής προσαρμογής και ταυτόχρονη επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και θα αναπτύξει τους στόχους της κυβέρνησης του, όπως αυτοί συμφωνήθηκαν στις μακρές διαβουλεύσεις που είχαν οι εκπρόσωποι των τριών κυβερνητικών εταίρων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Μετά την τοποθέτηση του κ. Σαμαρά, η Βουλή θα διακόψει και θα επαναλάβει τις εργασίες της το Σάββατο το απόγευμα στις 18:00.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Κυριακή, σε δύο συνεδριάσεις, πρωί και απόγευμα, κατά τη διάρκεια των οποίων θα τοποθετηθούν οι υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς και οι βουλευτές που θα εγγραφούν στον κατάλογο. Οι αρχηγοί των επτά κομμάτων της Βουλής αναμένεται να ανέλθουν στο βήμα το βράδυ της Κυριακής, πριν κορυφωθεί η διαδικασία με την ονομαστική ψηφοφορία.


Tη Δευτέρα η ενημέρωση του Eurogroup από τον Στουρνάρα

Στη συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

«Τη Δευτέρα, στο Eurogroup, δεν θα περάσεις καλά», του είπαν χαριτολογώντας κατά τη χθεσινή τους συνάντηση οι εκπρόσωποι της τρόικας, με τον κ. Στουρνάρα να απαντά ότι γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσει.

Όπως εξάλλου είπε ο υπουργός Οικονομικών, η τρόικα «τα γνωρίζει όλα», για το έως πότε επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, αλλά και για τη διακήρυξη των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις πάντως στους Financial Times ο κ. Στουρνάρας φέρεται να αναγνωρίζει ότι το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές είναι εκτός στόχων και η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να ζητήσει οιαδήποτε μορφή επαναδιαπραγμάτευσης προτού το επαναφέρει σε τροχιά.

Όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση συνεργασίας πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις πριν ζητήσει αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ύψους 174 δισ. ευρώ το οποίο συμφωνήθηκε το Φεβρουάριο με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

«Το πρόγραμμα είναι εκτός στόχων και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους πιστωτές μας πριν το επαναφέρουμε σε τροχιά», παρατήρησε, εκτιμώντας πως ναι μεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, αλλά το τούνελ είναι μακρύ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: