10.7.12

Σε πέντε δόσεις το ειδικό τέλος για τα ακίνητα με ξεχωριστό εκκαθαριστικό...


Χωρίς την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης και σε ξεχωριστό λογαριασμό, αλλά στον ίδιο φάκελο, επανέρχεται το τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. Κι αυτό, διότι πέρυσι χιλιάδες πολίτες που δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν το τέλος, άφησαν απλήρωτο το λογαριασμό, με αποτέλεσμα να τους...
κοπεί το ρεύμα, αλλά και να χρωστούν στη ΔΕΗ 762 εκατ. ευρώ.

Μέσω της ΔΕΗ θα γίνει η αποστολή των λογαριασμών για το χαράτσι ακινήτων του 2012. Ωστόσο θα είναι με ξεχωριστό εκκαθαριστικό, ενώ όποιος δεν πληρώσει δεν θα κινδυνεύει με διακοπή της ηλεκτροδότησης .

Σύμφωνα με τα σχέδια του Υπουργείου Οικονομίας, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να το εξοφλήσουν σε 5 δόσεις στα πρακτορεία της ΔΕΗ, τις τράπεζες και τα ταχυδρομεία. Η πρώτη δόση αναμένεται να έρθει μέσα στον Αύγουστο και οι επόμενες ανά δίμηνο.

Όποιος δεν πληρώσει δεν πληρώσει το τέλος θα έχει να κάνει με την εφορία.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένει έσοδα από το χαράτσι 2,2 δισ. ευρώ. Παράλληλα πρέπει να επιστρέψει συνολικά 200 εκατ. ευρώ σε φορολογουμένους που το πλήρωσαν και στη συνέχεια πήραν απαλλαγή. Γι' αυτό εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνεται συμψηφισμός με χρέη των πολιτών προς το Δημόσιο.

«Oι σημερινές εξαγγελίες για την «τακτοποίηση» του τρόπου καταβολής του χαρατσιού για τα ακίνητα, παρ' ότι επισημοποιούν την αποσύνδεσή του από την παροχή ρεύματος, έρχονται ταυτόχρονα να επιβεβαιώσουν αυτά που όλος ο κόσμος πια ξέρει: Ό,τι έλεγαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, πριν από τις εκλογές, ήταν ψέματα. Αποκλειστικό στόχο είχαν να υφαρπάξουν την ψήφο των ελλήνων πολιτών», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: