22.7.12

Τη Δευτέρα η νέα άφιξη της τρόικας στην Κύπρο...


Την Κύπρο επισκέπτεται εκ νέου αντιπροσωπεία της τρόικας καθώς αύριο, 23 Ιουλίου, αναμένεται να αρχίσει νέος κύκλος συζητήσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να... καθοριστούν οι γενικοί όροι του δανείου για τη στήριξη των κυπριακών τραπεζών, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας « Ο Φιλελεύθερος».
Η επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων της τριμερούς στο νησιωτικό κράτος θα διαρκέσει τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Στο μεταξύ, αδιευκρίνιστο παραμένει το ποσό το οποίο θα ζητήσει η Κύπρος από τη Ευρώπη ενώ την προηγούμενη Παρασκευή, έγινε σύσκεψη στη Λευκωσία για την οικονομία υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

«Η τρόικα δεν έχει θέσει ακόμη τις θέσεις της. Αυτά θα τα δούμε από Δευτέρα, όταν η τρόικα θα έρθει στην Κύπρο. Για αυτό να μη βιαζόμαστε αναφορικά με την εξαγωγή των όποιων συμπερασμάτων» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, στον απόηχο της σύσκεψης.

Κληθείς να πει εάν κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε το ποσό που η κυβέρνηση θα θέσει στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «η κυπριακή κυβέρνηση κάνει τις δικές της εκτιμήσεις και αξιολογήσεις, τόσο σε ποσοτικό, όσο και σε ποιοτικό επίπεδο, αναφορικά με τα ζητήματα που αφορούν την κυπριακή οικονομία.

»Αυτά τα ζητήματα, ασφαλώς, θα τα συζητήσουμε και θα τα διαβουλευτούμε με την τρόικα, όταν θα έρθει στην Κύπρο. Είναι φανερό ότι και η τρόικα θα έχει τις δικές της εκτιμήσεις και αξιολογήσεις», συμπλήρωσε ο κύπριος αξιωματούχος.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: