11.7.12

Άννυ Ποδηματά: Το πρόβλημα είναι ότι ψηφίζουμε σκληρά μέτρα, δεν τα εφαρμόζουμε και...


μετά λέμε να το...ξανασυζητήσουμε...
Παραθέτω ένα απόσπασμα από τις εξαιρετικά εύστοχες παρατηρήσεις της Άννυς Ποδηματά, η οποία εκπροσωπεί(;) το ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο και μίλησε σήμερα στον Real Fm:

Α. ΠΟΔΗΜΑΤΑ: Υπάρχει όμως συζήτηση και δυνατότητα να συζητήσουμε ξανά να επαναδιαπραγματευθούμε ορισμένες πλευρές, όπως για παράδειγμα...


...το χρόνο της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Θέλω όμως να θυμίσω, κα Μακρή, ότι και η Ισπανία που πήρε αυτή την επιμήκυνση στο πρόγραμμά της τώρα κατά ένα χρόνο, χωρίς να είναι σε πρόγραμμα προσαρμογής, δηλαδή δεν λαμβάνει οικονομική βοήθεια η Ισπανία, δεν έχει πάρει δύο δάνεια συνολικού ύψους 240 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως είναι η περίπτωση η δική μας, η Ισπανία ζήτησε και πέτυχε οικονομική στήριξη για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της.

Θέλω να θυμίσω, λοιπόν, ότι έχει πάρει την προηγούμενη τριετία πολύ σκληρά μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, διαρθρωτικών αλλαγών και ότι σήμερα ακόμη ο Ισπανός Πρωθυπουργός ο κ. Ραχόι ανακοίνωσε νέα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, εκτός προγράμματος ξαναλέω, δεν υπάρχει μνημόνιο αυτή τη στιγμή για την Ισπανία, έτσι;

Κ. ΜΑΚΡΗ: Προκειμένου να μαζέψει μόνος του τα δημοσιονομικά του ναι.

Α. ΠΟΔΗΜΑΤΑ: Και προκειμένου να περιφρουρήσει την αξιοπιστία της χώρας του, δηλαδή να πείσει τους εταίρους ότι η Ισπανία είναι μια χώρα που έχει πραγματικά τη βούληση και τη θέληση και την αποφασιστικότητα να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της και να κάνει τις αλλαγές που χρειάζονται στην οικονομία της, ώστε να την καταστήσει πιο ανταγωνιστική.

Το πρόβλημα με μας είναι ότι συμφωνούμε πολύ σκληρά μέτρα και στην συνέχεια εάν εξαιρέσει κανείς εκείνη την περίοδο της πολύ σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής της οποίας το κόστος κιόλας πέρασε αν θέλετε σε ευάλωτα στρώματα, στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους, λαμβάνουμε μέτρα, διαβεβαιώνουμε τους εταίρους ότι θα τα εφαρμόσουμε, στη συνέχεια η εφαρμογή πάει πίσω, καθίσταται προβληματική και μετά από την πάροδο μιας περιόδου στασιμότητας και ακινησίας λέμε να ξανασυζητήσουμε το πρόγραμμα από την αρχή με νέα μέτρα και νέες προθεσμίες, νέα χρονοδιαγράμματα.

Λοιπόν λέω ότι αυτό δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχεις αποτελέσματα....
http://www.parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: