5.7.12

Ηχηρό «όχι» από Λοβέρδο και Άννα σε Βενιζέλο...


Βροντερό «όχι» στην πρόταση να συμμετάσχουν στην νέα Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ εισέπραξε από Ανδρέα Λοβέρδο και Άννα Διαμαντοπούλου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος το μεσημέρι ανακοινώνει στην... ΚΟ του κόμματός του τη δική του… «σκιώδη κυβέρνηση»!

Ανδρέας Λοβέρδος και Άννα Διαμαντοπούλου έχουν αποφασίσει να σιωπήσουν το επόμενο διάστημα, ενώ ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίζεται και ο Δημήτρης Ρέππας, τον οποίο ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να οδηγήσει μαζί με άλλα στελέχη της «παλαιάς φρουράς» σε πολιτική αποστρατεία. Ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις εξελίξεις εμφανίζεται ο Χρήστος Παπουτσής, που εξετάζει πολλές εναλλακτικές λύσεις, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε κατ’ ιδίαν μυστικές συναντήσεις με άλλα κορυφαία στελέχη. Οι πληροφορίες, μάλιστα, επιμένουν πως ενοχλημένη με την ηγεσία είναι και η ίδια η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, όπως και συνολικότερα η ομάδα των «γεννηματικών» που στήριξε εξ αρχής τον νέο Πρόεδρο του κόμματος.

Ο Ευ. Βενιζέλος, πάντως, φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει αν και δεν έχει (ή δεν μπορεί να υλοποιήσει στην πράξη) ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το ΠΑΣΟΚ. Έτσι αναμένεται να ανακοινώσει εκτός απροόπτου - και εκτός… αδιεξόδων στις συζητήσεις του - τη νέα Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου. Στην Οργανωτική οι πληροφορίες επιμένουν ότι επικεφαλής θα οριστεί ο στενός συνεργάτης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος εκ των πραγμάτων θα αναδειχθεί ως ο ισχυρός άνδρας της Ιπποκράτους.

Και εξωκομματικούς

Στην Πολιτική Γραμματεία που θα συγκροτήσει ο Ευ. Βενιζέλος αναμένεται να τοποθετήσει και νεότερα στελέχη όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αλλά και προσωπικότητες που δεν είναι κομματικά ενταγμένες στο ΠΑΣΟΚ ώστε να σηματοδοτήσουν άνοιγμα στην κοινωνία.

Και… σκιώδη κυβέρνηση!

Σήμερα, στη συνεδρίαση της ΚΟ ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει τη δική του… «σκιώδη κυβέρνηση»! Είναι σαφές, όμως, επειδή το ΠΑΣΟΚ στηρίζει και συμμετέχει στην κυβέρνηση Σαμαρά, δεν θα την ονομάσει «σκιώδη κυβέρνηση», επικαλούμενος την ανάγκη κοινοβουλευτικού ελέγχου.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: