27.7.12

Ο ένας στους τέσσερις ενήλικες δε γνωρίζει τον… αριθμό του κινητού του...


Christine Kitsati
Αυτό, τουλάχιστον, δείχνει μία δημοσκόπηση ανάμεσα σε 2.000 άτομα, από την εταιρεία ασφαλείας BullGuard. Σύμφωνα με την έρευνα, ο μέσος Βρετανός μπορεί να απομνημονεύσει μόνο δύο τηλεφωνικούς αριθμούς. Όσον αφορά τώρα το ποια νούμερα μπορεί να θυμηθεί κάποιος, τα ...
περισσότερα προέρχονται από την προ-κινητών εποχή.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 60% των ανθρώπων δεν πιστεύουν ότι χρειάζεται να θυμούνται κάποιον τηλεφωνικό αριθμό, το 34% αυτών, όμως, παραδέχονται ότι δεν ήταν σε θέση να επικοινωνήσουν με ένα αγαπημένο πρόσωπο, αφότου είχαν χάσει το τηλέφωνό τους. Επιπλέον, μόνο το 17% των παντρεμένων γνώριζαν τον αριθμό τηλεφώνου του συζύγου τους.

Όσον αφορά τώρα το γιατί δε θυμούνται τους τηλεφωνικούς αριθμούς, το 25% ανέφερε ότι αυτό έχει σχέση με την αύξηση χρήσης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ το 37% το ότι, αντί για να τηλεφωνεί, ο καθένας μας μπορεί πλέον να στείλει κάποιο μήνυμα.

«Πριν τα κινητά τηλέφωνα γίνουν δημοφιλή, η πλειονότητα των ανθρώπων γνώριζαν τους αριθμούς των συνεργατών τους», αναφέρει ο COO της BullGuard, Mike Hodges. «Σε αυτή την εποχή όμως κανείς δεν αισθάνεται την ανάγκη να απομνημονεύσει αριθμούς τηλεφώνου, καθώς σπάνια πληκτρολογεί νούμερα για να τα καλέσει».

Πηγή: Huffington Post

Δεν υπάρχουν σχόλια: