16.7.12

Στο Μαξίμου με μαύρη τσάντα...


...η μαύρη γάτα ο Ψυχάρης...
Κρατώντας μία μαύρη τσάντα και συνοδευόμενος από τον μόνιμο σωματοφύλακά του ανέβηκε τα σκαλιά και πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης φανερά καταπονημένος από τις ... υψηλές θερμοκρασίες. Λίγο πιo πίσω ακολουθούσε ο εκδότης του Αδέσμευτου Τύπου, Δημήτρης Ρίζος που φαινόταν ότι υπέφερε κι αυτός από τη ζέστη Και οι δύο ήταν συνεπείς στο ραντεβού τους (ΕΙΗΕΑ) με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Την τελευταία φορά που ο Ψυχάρης είχε επισκεφτεί το Μαξίμου ήταν επί πρωθυπουργίας Γ. Α. Παπανδρέου αλλά τότε είχε μπει κρυφά και από την πίσω πόρτα στο Μέγαρο! Μάλιστα τότε το αφεντικό του ΔΟΛ είχε ασκήσει κριτική και αναρωτιόταν για τους λόγους που υπαγόρευσαν αυτή την κίνηση: «...Παρακαλείται (ο Παπανδρέου) να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος..ζήτησε κάτι από τον άλλο!»
Ο Ψυχάρης τότε (τον περασμένο Ιανουάριο) είχε απαντήσει με επιστολή του στις καταγγελίες Παπανδρέου που στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ ονομαστικοποίησε τα διαπλεκόμενα συμφέροντα κατονομάζοντας τον Ψυχάρη. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ είχε καταγγείλει τον Ψυχάρη ότι άρχισε προσωπικό πόλεμο εναντίον του, επειδή o εκδότης θεώρησε ότι με δική του παρέμβαση δεν πήρε ο ΔΟΛ το δάνειο (10 εκατ. ευρώ) από την Εθνική. Θυμίζουμε ότι στην υπόθεση τότε είχε εμπλακεί και το όνομα του παρολίγον υπουργού Οικονομικών Βασίλη Ράπανου.
zoornalistas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: