8.7.12

Σήμερα η ψήφος εμπιστοσύνης...


«Κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης ότι έχει αναρτήσει «γενικό πωλητήριο της Ελλάδας» εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Ο... Ευ.Βενιζέλος ανέβασε τους τόνους με σκληρή επίθεση στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι «καιροφυλακτεί για την αποτυχία της κυβέρνησης και της χώρας». Δεν ήταν «αβασάνιστη» η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, είπε ο Φώτης Κουβέλης στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, που κορυφώνεται τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την ψηφοφορία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σήμερα, αναμένεται και η ομιλία της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα ενώπιον του Κοινοβουλίου, καθώς αποχώρησε το Σάββατο πριν την προγραμματισμένη ομιλία της στη Βουλή εξαιτίας αδιαθεσίας.

Η δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης άρχισε λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα του Σαββάτου, με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνει στο βήμα καταγγέλλοντας πως οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ήταν η «ανάγνωση γενικού πωλητηρίου της Ελλάδας που αναρτήθηκε πρωτίστως στις δανείστριες χώρες».

Στην ανάγνωση των προγραμματικών του δηλώσεων, την Παρασκευή, ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε έμφαση στην προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, με συγκεκριμένη αναφορά στον ΟΣΕ και τη ΔΕΗ, και την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων. Σχετικά με το μνημόνιο ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «το νόημα της επαναδιαπραγμάτευσης δεν είναι η αλλαγή των στόχων, αλλά η αλλαγή όσων εμποδίζουν της επίτευξή τους» τονίζοντας πως η κυβέρνηση θέλει τροποποιήσεις του προγράμματος στα σημεία που επιτείνουν την ύφεση για την επίτευξη των στόχων, απορρίπτοντας τις μονομερείς ενέργειες.

Στο πρώτο σαφές δείγμα της αντιπολιτευτικής του τακτικής, ο κ. Τσίπρας μίλησε το Σάββατο για «αγγελτήριο πωλήσεων γης και ακινήτων», επίθεση στη δημόσια περιουσία και παραπλάνηση του λαού προεκλογικά, τονίζοντας ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά αποτελεί συνέχιση των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου. «Το 2009 κάποιοι μας είπαν 'λεφτά υπάρχουν', τώρα είπατε ' υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση'. Ο λαός συγχωρεί τα λάθη, δεν θα συγχωρέσει όμως την κοροϊδία» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για «γενικό πωλητήριο» της Ελλάδας κατηγορεί ο Αλ.Τσίπρας την κυβέρνηση

Το πολιτικό «θερμόμετρο» στο Κοινοβούλιο εν συνεχεία ανέβηκε με την οξύτατη επίθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά του Αλέξη Τσίπρα. Διαμηνύοντας ότι η «χώρα δεν αντέχει άλλη δημαγωγία, λαϊκισμό και απλούστευση», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε τον κ. Τσίπρα ότι «καιροφυλακτεί περιμένοντας την αποτυχία της κυβέρνησης και της χώρας» και τόνισε ότι είναι ανεπίτρεπτη στάση να δηλώνει επίσημα από το βήμα της Βουλής ότι θα υπονομεύσει συστηματικά το έργο της κυβέρνησης και θα αμφισβητήσει τη συνέχεια της χώρας.

Οξύτατη επίθεση Βενιζέλου σε Τσίπρα για «υπονόμευση, δημαγωγία, λαϊκισμό»

Για συγκυβέρνηση με ζητούμενο να παραγραφούν τα σκάνδαλα έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, μιλώντας για «στημένο παιχνίδι που εκτελεί συγκεκριμένο σχέδιο εξαθλίωσης του λαού, κατάργησης της εθνικής κυριαρχίας, παράδοσης του κράτους».

Η συγκυβέρνηση έγινε για να παραγραφούν τα σκάνδαλα, δήλωσε ο Π.Καμμένος

Με απόντες από την αίθουσα της Ολομέλειας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων και μόνο με την παρουσία βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μίλησε στο Κοινοβούλιο ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος -χαρακτηρίζοντας καταστροφή του έθνους το Μνημόνιο και διαμηνύοντας πως οι θέσεις της Χρυσής Αυγής επί κρίσιμων εθνικών θεμάτων, την παράνομη μετανάστευση και την ασφάλεια δεν αλλάζουν.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής ότι «αυτή η κυβέρνηση αποτελεί τη δυνατότητα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του Μνημονίου και να ξεφύγει από τη δίνη της κρίσης».

Επισήμανε ότι η ΔΗΜΑΡ αναλαμβάνει «στο ακέραιο τις ευθύνες που της αναλογούν από τη στήριξη της κυβερνητικής συνεργασίας», και σημείωσε ότι η συμμετοχή του κόμματος στο κυβερνητικό σχήμα δεν ήταν αβασάνιστη επιλογή.

«Δεν ήταν αβασάνιστη η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση» είπε ο Φώτης Κουβέλης

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα πρόκειται να μιλήσει ενώπιον του Κοινοβουλίου την Κυριακή, καθώς αποχώρησε πριν την προγραμματισμένη ομιλία της το Σάββατο εξαιτίας μικρής αδιαθεσίας.

Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με τη διεξαγωγή ονομαστικής φανερής ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: